askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Steaua si Dinamo obligate sa joace cu portile inchise

Steaua si Dinamo obligate sa joace cu portile inchise

2/27577
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti au fost sanctionate joi de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal cu disputarea unei partide cu portile inchise si amendate cu cate 30.000 franci elvetieni, dupa scandarile rasiste de la meciurile Sportul - Steaua (1-2), respectiv, FC Arges - Dinamo (0-1).

Cluburile au dreptul sa faca apel intr-o perioada de cinci zile. Steaua a fost sanctionata pentru scandarile de la finalul partidei cu Sportul Studentesc, impotriva echipei Rapid, iar Dinamo pentru faptul ca suporterii sai i-au strigat cuvantul 'cioara' jucatorului ivorian Mariko Daouda, de la FC Arges.

Dupa sedinta de joi, Doru Viorel Ursu, presedintele Comisiei de Disciplina, a precizat ca sanctiunile au fost luate ca urmare a aplicarii recomantarilor FIFA din circulara 1026, a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 31 martie 2006 privitoare la discriminare si sesizarile Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Astfel, Steaua va juca fara spectatori meciul cu Jiul Petrosani, iar Dinamo pe cel cu FC National, ambele din etapa a 29-a a Diviziei A, penultima a sezonului. Dinamo este la al treilea meci cu portile inchise in acest sezon, dupa cele cu Jiul si Poli Iasi.

Rompres

Cauta in site