Rapid candideaza la titlul de campioana
9/9573
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Rapid a invins Dinamo cu un neverosimil 3-0, intr-un meci in care vulpea batrana, Viorel Moldovan, a inscris de doua ori si a oferit pasa din care a aparut penalty-ul transformat de Daniel Niculae.

Dinamo a inceput mai bine jocul si, la o patraundere in careu a lui Grigorie, Dinamo a cerut penalty. Penalty-ul nu a fost insa acordat de arbitrul german, si pe buna dreptate. Aceea a fost faza care ne facea sa credem ca Dinamo a uitat prestatiile mediocre si ca vom avea un meci frumos. Pana la urma,meciul a fost frumos, dar la acest joc au contribuit doar rapidisti si cei doi portari. Unul gafeur, Gaev, celalalt intr-o zi mare, Minca.

Trebuie sa vedem ca Razvan Lucescu si-a asezat formatia foarte bine in teren, intr-o formula ofensiva pentru inceput, apoi retragandu-se putin pentru a da jucatorilor sai ocazia de a-si face jocul de contraatac.

Primul gol a venit dupa o greseala imensa a portarului Gaev, care a respins in fata o minge sutata de Stancu din lovitura libera. Balonul a sarit ca din scandura, iar vulpoiul Viorel Moldovan a inscris din 3 metri. Dinamo a incercat sa revina, dar cuplul N&D nu mai merge deloc. Niculescu incerca in continuu sa obtina lovituri libere din preajma careului, Danciulescu alerga dar fara scop parca, Zicu dribla si pierdea balonul inainte de a-l pasa, o totala degringolada.

La pauza s-a intrat cu 1-0. Repriza a doua a inceput in nota de dominare a oaspetilor, care au avut mai multe ocazii si au pus o presiune destul de mare pe poarta rapidistilor. Zicu a ratat de doua ori din pozitii excelente, facandu-i pe rapidisti sa-l ia in brate pe neexperimentatul Minca. Pe fondul acestei dominari dinamoviste, o minge in adancime s-a lovit de Pancu, a sarit inapoi la Viorel Moldovan, iar acesta nu a iertat de la marginea careului. Era 2-0 si Dinamo nu mai misca.

Lucescu l-a introdus si pe Burdujan, mizand pe viteza acestuia. Aceasta viteza s-a vazut imediat. Pasa Moldovan, Burdujan ciupeste balonul in fata lui Gaev, 11 metri. Aici, iar gafa a lui Gaev, care s-a dus ca pe sanie spre atacantul giulestean. Executa Niculae, 3-0. Meciul era inchis.

Dinamo nu mai arata nimic, iar Rapidul se bate acum la titlul. O victorie in etapa viitoare in Copou, ii poate aduce pe rapidisti mai aproape decat au visat de titlul de campioana.

Zonker, Redactia Askmen.ro