askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Rapid: buget de 6 milioane de euro

Rapid: buget de 6 milioane de euro

2/27763
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Noua societate pe actiuni va asigura clubului Rapidun buget anual de 6 milioane de euro. Societatea nonprofit are un aport ce consta in drepturile federative asupra jucatorilor, drepturi federative ce insumneaza 13 milioane de euro.

Noii actionari au contribuit cu sume cuprinse intre 600.000 si 1.200.000 euro. "Vom garanta pentru doi ani un buget net de cate 6 milioane de euro, indiferent de performante si de vanzari de jucatori," au spus oficialii din Grant.

Actiunile sunt impartite intre AFC Rapid, care detine 70% si printre actionari il are pe Mircea Lucescu, si alti sapte actionari. Dintre cei sapte actionari ce impart restul de 30% fac parte cinci persoane fizice (Jean Valvis, Florin Talpes, Dan Ostahie, Dan Laurentiu Fati si Dinu Gheorghe) si doua persoane juridice (Ana Holding si ISAF).

Jean Valvis a spus:

"Daca am trece de Steaua si am juca in semifinale cu Middlesbrough, am avea un milion de euro garantati numai din drepturile TV."

"Vanzarea jucatorilor e un lucru normal. De acum incolo insa, fotbalistii nu vor mai fi cedati decat la valoarea lor reala de piata."

Zonker , Editor Askmen.ro