askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Milan, Fiorentina si Lazio in Serie A

Milan, Fiorentina si Lazio in Serie A

2/27507
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa sentinta pronuntata de CAF, cluburile italiene au apelat la Curtea Federala. Marti seara, la Grand Hotel Parco dei Principi din Roma, s-a dat noul verdict referitor la situatia cluburilor implicate in scandalul de coruptie ce macina Italia de cateva luni de zile.

Membrii comisiei, Piero Sandulli, Salvatore Catalano, Mario Serio, Mario Sanino si Silvio Traversa, au redus pedepsele pronuntate initial de CAF. Astfel, singura echipa retrogradata in Serie B este Juventus, dar si ea va fi depunctata doar cu 17 puncte, in loc de 30, cat stipulase CAF. In avantaj au iesit Lazio si Fiorentina, care raman in Serie A in continuare, fiind penalizate cu 11, si respectiv 19 puncte. Dintre toate cluburile,Milan a iesit cel mai bine. I s-a redus pedeapsa de la 44 de puncte, la doar 30, si astfel va juca in Liga Campionilor.

Iata Decizia Curtii Federale referitoare la cluburile implicate in scandal:

JUVENTUS - Serie B si 17 puncte de penalizare
Retragerea ultimelor doua titluri, 3 etape de suspendare a terenului si amenda de 120.000 de euro.

FIORENTINA - Serie A si 19 puncte de penalizare
30 de puncte penalizare in sezonul trecut si excluderea din cupele europene. Plus 3 etape de suspendare a terenului si amenda de 100.000 de euro.

LAZIO - Serie A si 11 puncte de penalizare
30 de puncte penalizare in sezonul trecut si excluderea din cupele europene. Plus doua etape de suspendare a terenului si amenda de 100.000 de euro.

MILAN - Serie A si 8 puncte de penalizare
30 de puncte penalizare in sezonul trecut si admiterea in preliminariile Ligii Campionilor. Plus o etapa de suspendare a terenului si amenda de 100.000 de euro.

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro

Cauta in site