askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Materazzi a recunoscut!

Materazzi a recunoscut!

2/27865
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Iti amintesti probabil episodul din finala Cupei Mondiale in care Zidane l-a lovit cu capul in piept pe Materazzi. Era meciul de retragere al francezului, care i-a adus eliminarea in minutul 110, iar italianului titlul de campion mondial.

` O prefer pe tarfa de sora-ta!` Acestea au fost cuvintele pe care Marco Materazzi i le-a adresat lui Zinedine Zidane si care au cauzat nefericitul si in acelelasi timp, neasteptatul, gest al francezului de a-l lovi cu capul in piept pe italian, ceea ce a si dus la eliminarea acestuia.

La mai bine de un an de la finala Campionatului Mondial, fundasul italian a recunoscut, intr-un interviu acordat saptamanalului `Sorrisi e canzoni`, ce i-a spus francezului de l-a enervat atat de tare.

Materazzi a scris si o carte pe aceasta tema, `Ce i-am spus cu adevarat lui Zidane`, in care a introdus 249 de variante posibile. Zidane apartine religiei islamice, iar in aceasta credinta mama, sotia si sora sunt sfinte. Astfel se explica gestul francezului, care a aparat onoarea surorii sale, chiar cu pretul unui cartonas rosu.

In iulie 2006, dupa petrecerea nefericitului incident, capitanul echipei franceze de fotbal, Zinedine Zidane, si-a cerut scuze in public si a declarat ca nu si-a dorit sa isi incheie cariera astfel, dar nu a avut o alta alternativa, neputand permite sa-i fie jignita familia.

Si-a cerut mai apoi scuze de la toti telespectatorii care au vazut meciul, dar mai ales copiilor care il urmareau. Initial, Marco Materazzi, jucatorul squadrei, a declarat ca nu isi explica gestul francezului, pentru ca nu l-a provocat nicicum, adresandu-i numai expresii care se folosesc in mod curent pe terenul de fotbal.

A.G., AskMen.ro