askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Liga I si derby-urile

Liga I si derby-urile

2/27503
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Fosta Divizie A a debutat vineri sub noua sa denumire, Liga I. Aceasta prima etaa a fost una care a oferit meciuri frumoase si echilibrate, care ne dau de inteles ca lupta pentru campionat va fi in acest an mai acerba si disputata pana in chiar ultima etapa, ca si anul trecut. Impresia pe care mi-au lasat-o mie meciurile din prima etapa a Ligii I este aceea ca in acest an vom avea poate mai mult de 3-4 candidate la titlu.

Steaua, Rapid, Dinamo, Timisoara si Clujul par a fi echipele care in acest an se vor duela pentru castigarea campionatului, si automat, accederea in grupele Champions League. Bineinteles ca orice se poate intampla in acest campionat. Abia a inceput. Vor fi meciuri tari si echilibrate, si sincer sper sa fie jucate pe teren si fara nervi, batai, accidentari si eliminari.

Dupa semiesecurile Stelei si Rapidului, Dinamo pare sa aiba un avans. Asta doar daca ne gandim ca, pana la urma, lupta va fi tot intre granzii din Bucuresti. Insa, Clujul a jucat foarte bine si a parut o echipa omogena, iar Steaua, chiar daca a facut doar 0-0, a aratat ca are forta sa devina campioana. Rapidul s-a incurcat si ea la Targu Jiu, dar mai este mult pana la sfarsit. Va fi un campionat echilibrat si cred ca vor fi mereu schimbari de locuri in fruntea lui.

Dintre toate echipele, cele mai in forma mi-ar parut a fi Clujul lui Dorinel Munteanu, Dinamo, Steaua si Poli Timisoara. Clujul, Dinamo si Poli Timisoara arata ca schimbarile de trupe au fost benefice si ca daca se sudeaza echipele, vor fi adevarate forte. Pe langa ele, Steaua si-a pastrat in mare masura acelasi lot de anul trecut si, chiar daca Radoi nu joaca circa 2 luni, pare a fi si in acest an o forta si o candidata la titlu.

La celalalt pol, se pare ca Universitatea Craiova nu are deloc echipa capabila sa faca fata Ligii I, Unirea Urziceni este o echipa fara mare experienta si poate avea dificultati, iar Jiul nu cred ca va mai putea scapa si in acest an, mai ales ca numarul echipelor ce retrogradeaza va fi de 4.

Speram intr-un campionat curat si asteptam sa treaca macar cinci etape pentru a ne pronunta mai clar asupra echipelor ce par favorite la tiltu sau la retrogradare.

Mihai Popescu, Redactia Askmen.ro

Cauta in site