Divizia A se face de rasul lumii
9/9522
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

In acest week-end am urmarit din nou reprezentatiile cu care ne-am obisnuit in ultima vreme. De la conducatori si pana la jucatori, toti au demonstrate, inca o data, ce circ a devenit Divizia A. Cu asemenea `valori` este de mirare ca speram la cucerirea gloriei europene. Ar trebui ca Divizia A sa se numeasca, nu Liga I, ci sa imprumute de la Formula 1denumirea de `Marele Circ`.

Ultima etapa a Diviziei A a debutat `promitator`. MM Stoica dadea de inteles ca cei de la Cluj vor ceda voit in fata Rapidului, Steaua spunea ca va castiga lejer in Regie - dar a fost nevoie de un fault EVIDENT al portarului Sportului pentru asta -, iar Iacov spunea ca Nationalul ia bani de pe peste tot pentru a invinge Pandurii la Bucuresti.

La Cluj se pare ca a si fost un meci cu cantec, datorita prestatiei anumitor jucatori din tabara antrenata de Dorinel Munteanu. Ne este greu sa spunem ca Munti ar putea fi implicat in aceste mizerii, dar nu stiu cum cineva ar putea rezista in fotbalul romanesc fara a participa la asa ceva.

In Cotroceni, necunoscutul Iacov se da drept Arhanghelul si Mantuitorul fotbalului romanesc si pare ca inregistreaza toate convorbirile telefonice, doar pentru a turna pe unul si pe altul si pentru a-si face imagine. Isi doreste prea mult sa iasa din anonimat acest `servitor`, cum il numea Ioan Becali. Si acum, cu cine credeti ca a intrat in conflict Tocmai cu patronul Vasluiului, Porumboiu, si cu antrenorul Rednic. Nu stim cat poate duce Iacov, dar trebuie sa poata duce un razboi cu acesti `monstri sacri` ai fotbalului romanesc, ceea ce va fi cam greu.

Dinamo a ratat in continuu la Mioveni, a inscris dintr-o pozitie suspecta de offsaid si a fost iertata de Balaj in minutul `86, cand Argesul trebuia sa primeasca penalty. Sportul a incercat sa reziste in fata unei echipe Steaua superioare la toate capitolele, si ar fi reusit, daca nu era acel faul evident al lui Stancioiu. Nici alunecare, nici nimic, l-a trantit pe Nicolita in mod clar si nici nu cred ca nu a vrut. Pe de alta parte, la Cluj, la scorul de 1-1, Dorinel a facut experimente, tocmai in fata Rapidului, introducand in teren un jucator care mai jucase doar 8 minute, si asta intr-un meci cu Bacaul. Normal, Rapid a invins cu 3-1.

Astepam cu interes sfarsitul turneului nationalei din America, pentru a urmari ultimele doua etape, care se anunta de foc. Si daca meciurile nu vor fi incendiare, acuzele, protestele si `sfaturile` sigur vor fi.

De-acum ne-am obisnuit cu fotbalul de la noi, asa ca nu cred ca ne mai surprinde sau supara nimic. Dar, este de notat ca dupa meciul din aceasta etapa, Hagi a plecat de la Timisoara. Asa chiar ca regretam si sunt sigur ca o sa ne bucuram totusi cand el va antrena in alta parte, cu succes, reusind ce la Timisoara nu a reusit, cred eu, din pricina jucatorilor.

Zonker, Editor Askmen.ro