askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Dinamo si-a luat revansa la Constanta

Dinamo si-a luat revansa la Constanta

2/27793
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa meciul din tur, cand `rechinii` au castigat cu 1-0 in Groapa, a venit randul celor de la Dinamo sa le intoarca `favorul,` invingand sambata pe stadionul `Gheorghe Hagi` cu acelasi scor, 1-0. Revansa a fost si una individuala, Zicu inscriind dupa ce in tur ratese cu poarta goala si a fost invinuit pentru infrangere.

Meciul a fost unul cu miza mare, dominat de ambitiile ambelor echipe, dar si apasat de presiunile si evenimentele din tribuna. Dinamo a dominat tot meciul, chiar daca pe fondul acestei dominari Farul a ratat cateva ocazii mari, mai ales pein ex-galateanul Gurita. Dupa cum spunea Claudiu Niculescu dupa meci, Farul nu a prea trecut mijlocul terenului. Dominarea oaspetilor a fost una copioasa, dinamoviastii intrecandu-se si in ratari, asa cum ne-au obisnuit.

Meciul nu a fost neaparat spectaculos, miza spunandu-si cuvantul. Cele 3 puncte erau foarte importante, ca de altfel si dorinta de revansa a dinamovistilor. Gurita, Claudiu Niculescu si Florentin Petre au fost unii dintre cei care au ratat, pe rand, deschiderea scorului. Meciul l-a decis Ion Marin care, in ziua in care a implinit 51 de ani, a facut schimbarile potrivite, aruncandu-i in lupta pe Zicu si Vlad Munteanu. Chiar acestia doi au combinat la faza golului dinamovist din minutul 92.

Marian Salomir nu a avut un meci usor, el fiind nevoit sa ia cateva decizii care au inflamat atmosfera. Mai intai, putin dupa minutul 90, cand se intrase in prelungiri, Salomir nu a vazut un hent la Galamaz, pentru ca la faza imediat urmatoare sa nu vada un presupus hent si la preluarea lui Zicu, preluare in urma careia atacantul cainilor a si marcat. Dupa meci, fazele controversate au fost analizate, iar Salomir si-a spus parerea. La hentul lui Galamaz balonul a venit printr-o aglomerare de jucatori, arbitrul considerand ca a fost un hent involuntar, si asa a si fost. La faza golului, nici cele mai bune reluari ale televiziunii nu au reusit sa demonstreze ca Zicu a facut hent...ce s-a vazut a fost ca balonul ar fi sarit ca si cum ar fi fost lovit cu mana, dar nimic clar. Despre aceasta faza Salomir a spus ca a fost mascat si ca nu a vazut absolut nimic.

Undeva intre minutele 95 si 97, Farul a inscris golul egalizator, dar acesta a fost anulat pe motiv de offsaid. Decizia a fost una corecta, iar asistentul Savaniu laudat pentru promptitudine. La sfarsitul meciului toti constantenii, suporteri, jucatori si conducatori, au acuzat arbitrajul, Gurita spunand chiar ca Dinamo este o echipa de locul 6, dar castiga numai cu `astia in negru,` facand referire la arbitri. Clar este insa ca arbitrul Salomir se pare ca nu a gresti la niciuna din fazele grele, acuzele constantenilor neavand fundament.

Dupa incidentele de la Constanta, dintre suporterii lui Dinamo si jandarmi, probabil ca meciul Dinamo-Steaua, programat peste doua etape, se va juca cu portile inchise, Dinamo primind o sanctiune de 2 etape in care nu va avea suporteri la stadion. Sa asteptam sa vedem ce se va intampla la Rapid-Steaua, dar si probabilul apelul al lui Dinamo la aceasta hotarare, si sa speram ca nu va fi asa. Spectatorii la un meci intre Dinamo si Steaua sunt ca `sarea in bucate`...nu pot lipsi!

Zonker, Redactia Askmen.ro