askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Cele mai periculoase sporturi din lume

Cele mai periculoase sporturi din lume

3/30890
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cand auzi sintagma "sport periculos", gandul iti zboara imediat la cursele de masini sau la sporturile extreme precum alpinismul, bungee jumpingul sau snowboardingul. Riscul accidentarilor ar putea parea mult mai mare in cazul acestora, cand de fapt, sporturile comune pot prezenta un grad mult mai mare de periculozitate. Iata cateva dintre sporturile care, desi par sigure, au un risc sporit de accidentare:
1. Tenisul
Chiar daca acest sport presupune mai mult luxatii de ligamente si leziuni ale articulatiilor (nu chiar atat de periculoase), in tenisul de camp accidentarile sunt foarte frecvente. Anul trecut au fost raportate peste 870.000 de leziuni, ceea ce inseamna ca 14% din jucatorii de tenis au suferit accidentari. Procentul poate fi insa mult mai mare, tinand cont ca au fost luate in considerare doar cazurile raportate si cele care au avut nevoie de ingrijiri medicale.


2. Golful
Chiar daca nu iti vine sa crezi, golful se regaseste pe lista celor mai periculoase sporturi din lume. Nu presupune un efort fizic intens, insa anul trecut au fost raportate peste 127.000 de accidentari.

Trasnetele sunt alt factor periculos la care se supun jucatorii de golf, deoarece terenurile de golf sunt construite in spatii verzi, deschise si fara adaposturi, care atrag ca un magnet furtunile. Peste 4.000 de persoane au murit pe terenurile de golf lovite de fulgere.


3. Hocheiul
Periculozitatea acestui sport este recunoscuta de toata lumea. Loviturile de crose pot fi letale pentru jucatorii de hochei, cu toate ca echipamentul folosit reduce semnificativ numarul accidentarilor.

Desi este un sport mai periculos decat tenisul sau golful, numarul accidentarilor a fost mult mai mic anul trecut, doar 105.000 de leziuni serioase fiind raportate.


4. Echitatia
Desi nu este un sport extrem de practicat, numarul accidentarilor in echitatie a fost unul uimitor anul trecut, de peste 316.000 de accidentari, adica de 3 ori mai multe fata decat cele raportate in hochei.


5. Skateboarding-ul
Ideea de skateboarding nu induce ideea de periculozitate, mai ales din momentul in care incepi sa stapanesti acest sport. Numarul accidentarilor demonstreaza insa contrariul. Anul trecut au fost inregistrate 676.000 de accidentari, sportul in cauza clasandu-se pe locul doi in topul celor mai periculoase sporturi din lume.

Sursa foto: www.lawsuitlegalhelp.com