askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Cele mai mari rivalitati dintre galeriile de fotbal din lume

Cele mai mari rivalitati dintre galeriile de fotbal din lume

3/30381
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ce ar fi fotbalul fara rivalitate E o intrebare pe care si-o pun doar cei care nu sunt microbisti. Un adevarat fenomen social, pentru adevaratii suporteri, sportul rege a devenit o chestiune pe viata si pe moarte. De-a lungul istoriei, fotbalul a consemnat cateva scene teribile din cauza rivalitatii dintre galerii.ᅡ

Celtic Glasgow - Glasgow Rangers

Derby-ul The Old Firm contine toate ingredientele pentru a fi numit un clasic al fotbalului. Cele doua echipe au aproape 400 de meciuri jucate, iar un astfel de meci poate fi numit un meci al confruntarilor politice, religioase si culturale.

Sa nu uitam ca se lupta catolicii de la Celtic cu protestantii de la Rangers. Violentele dintre cele doua echipe sunt extreme, cum ar fi cele din scandalul din 1980, cand 9.000 de fani ai celor doua formatii au patruns pe teren si au transformat confruntarea intr-un adevarat razboi.

In general, dupa un asemenea meci, spitalele din Glasgow isi maresc numarul de pacienti. O cifra neagra spune ca nu mai putin de 8 tineri si-au pierdut viata in confruntari de-a lungul timpului.

[caption id="attachment_30443" width="500"] sursa foto: soccersouls.com[/caption]

Lazio - AS Roma

Sunt doua dintre cele mai importante cluburi din capitala Italiei si nu se suporta de nicio culoare. Este o dusmanie nascuta pe considerente politice. Istoria incepe in 1927, cand regimul fascist decidea ca Roma trebuie sa aiba o echipa care sa bata Milano si Torino. Politic, toate echipele din Roma s-au unit intr-una singura, AS Roma.

Lazio a refuzat, pentru ca exista din 1900 si pentru ca oamenii de acolo aveau in spate un om extrem de puternic, Benito Mussolini. Rivalitatea este la ea acasa pe Olimpico atunci cand cele doua echipe se confrunta, iar in 1979 un fan lazial a fost ucis de o torta.

[youtube id="LCzuYE79teo" width="620" height="360"]

Ajax - Feyenoord

Derby-ul "De Klassieker", jucat incepand cu sezonul 1921-1922, a devenit cu timpul cea mai puternica rivalitate din fotbalul olandez, una platita de multe ori cu sange in infruntarile deja celebre dintre huliganii lui Feyenoord si cei ai lui Ajax. A ramas in istoria neagra confruntarea din Beverwijk (1997), cand un suporter al "lancierilor", Carlo Picornie, a decedat in urma batailor aplicate de fanii adversi.

[caption id="attachment_30445" width="400"] sursa foto: whoateallthepies.tv[/caption]

Barcelona - Real Madrid

Scandalurile intre Barcelona si Real Madrid au fost legate intotdeauna de transferuri. De amintit este transferul lui Figo: cand a trecut de la Barca la Real. In prima confruntare, fanii catalani au aruncat cu o capatana de porc in teren.

[caption id="attachment_30446" width="460"] sursa foto: sabotagetimes.com[/caption]

PAOK VS Olympiakos - Grecia

PAOK vs Olympiakos este derby-ul cu cel mai ridicat grad de risc din Grecia, o rivalitate care degenereaza de fiecare data in lupte de strada sau in meciuri intrerupte. Sunt doua echipe infiintate la un an diferenta, in 1925 Olympiakos si in 1926, PAOK. Fanii lui PAOK sustin ca gruparea din Pireu e sustinuta de Federatie. Nu este meci in care sa nu iasa scandal intre cele doua grupari.

[caption id="attachment_30447" width="400"] sursa foto: forum.druckeria.ro[/caption]