askmen.ro  »  Hobby  »  Sport  »  Cele mai dure accidentari din hochei

Cele mai dure accidentari din hochei

3/33683
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Doar cunoscut drept cel mai dur si mai barbatesc sport, hocheiul are la activ o serie de accidentari absolut ingrozitoare. Cum bataile sunt ceva la ordinea zilei, adevaratele pericole la adresa jucatorilor vin de la body check-uri, puc, crose si patine, din cauza carora unii jucatori chiar si-au pierdut viata. Ai mai jos cateva din accidentarile care au dat renumele acestui spor, fara sa includem accidentarile fatale.
Mike Modano
Unul dintre cei mai buni jucatori americani din NHL a suferit numeroase accidentari, ca orice hocheist, de altfel. Cea mai serioasa a fost atacul asupra sa din partea lui Mark Messier, un jucator recunoscut pentru duritatea sa. Modano a fost lovit in viteza, cu cotul in cap, lateral. Jucatorul a fost dus la spital in stare de inconstienta, dupa ce initial, staff-ul s-a temut ca acesta isi pierduse viata. A revenit pe gheata fara probleme.

[youtube id="0yxLlZkknv0" width="620" height="360"]

Kevin Stevens
Intr-unul dintre meciurile de play-off ale Pinguinilor cu Diavolii din New Jersey, Stevens a intrat in body check dublu cu Hardy. Rezultatul: Stevens si-a fracturat majoritatea oaselor faciale in accident. A revenit pe gheata fara sechele.

[youtube id="167X7PjO6oo" width="620" height="360"]

Jaromir Jagr
Monstrul sacru al nationalei Cehiei are la activ o cariera fabuloasa, iar loviturile primite nu sunt putine. In istorie a ramas cea din meciul cu Rusia; un Jagr pe final de cariera, atacat de mult mai tanarul (si urmasul cehului in NHL), rusul Alex Ovechkin. Acesta a cautat exclusiv lovitura, nici nu a urmarit pucul. Cehul a avut o atitudine de adevarat domn, nereactionand la atac.

[youtube id="tSDjSViV1sQ" width="620" height="360"]

Jack Hillen
Tot victima lui Alex Ovechkin, americanul a receptionat in plina figura un puternic sut trimis de rus. In ciuda loviturii, Hillen nu si-a pierdut cunostiinta. Ca sa va dati seama despre lovitura, un puc are in jur de 160 de grame si ajunge la 160 km/h cand este lovit de un jucator profesionist de hochei.

[youtube id="q3Nrq_r6r1A" width="620" height="360"]

Patrick Thorensen
Extrema de la Philadelphia Flyers are cel mai dureros diagnostic dupa ce a primit in plin un puc tras de Mike Green: posibila ruptura de testicule.

[youtube id="oTh9fo9znHk" width="620" height="360"]

Bryan Berard
O teribila lovitura care aparent nu parea grava l-a lasat aproape fara vedere pe jucatorul lui Toronto Maple Leafs. Berard a fost atins in ochi de crosa aruncata in spate de Marian Hossa. Lovitura l-a costat un sezon, l-a facut sa poarte lentile de contact si i-a adus 6.5 milioane de dolari gratie asigurarilor.

[youtube id="CdyHVGPdwT4" width="620" height="360"]

Richard Zednik
O scena suprinsa dintr-un film de groaza, dar care, atentie, nu este cea mai dura accidentare. Extrema Panterelor a luat in plin gat o patina de la coechipierul Olli Jokinen si s-a ales cu carotida taiata. Gratie interventiei rapide, a stat pe banca doar un sezon in NHL.

[youtube id="vjoByuFt1_8" width="620" height="360"]

Clint Malarchuk
Cea mai dura, la nivel de impact vizual, accidentare din hochei apartine portarului celor de la Buffalo Sabres. Canadianul a fost taiat la gat de o patina si s-a ales cu artera jugulara sectionata. Viata i-a fost salvata de antrenorul Jim Pizzutelli, fost medic militar in Vietnam. Acesta a strans zona care sangera pana Malarchuk a fost preluat de medicii care l-au cusut pe loc. Impactul scenei a fost atat de mare, incat 11 fani au lesinat, 2 au suferit atac de cord, iar 3 jucatori au vomitat pe gheata. Dupa accidentarea canadianului, NHL a schimbat legislatia privind implementarea aparotorilor de gat pentru portari.[youtube id="dR-wA4SmbO4ᅡ" width="620" height="360"]