6 suplimente utile pentru pasionatii de sport
1/13539
calendar_month 17 Nov 2023, 09:59

O alimentație echilibrată și hidratarea sunt esențiale pentru o persoană care face sport, iar suplimentele susțin organismul supus efortului crescut pentru rezultate mai bune, rezistență și recuperare rapidă. Deși uneori sunt privite cu reticență, studiile spun că ele susțin sănătatea și chiar sunt esențiale atunci când corpul este suprasolicitat, cu condiția ca produsele să fie folosite conform recomandărilor.

Iată 6 suplimente utile pentru pasionații de sport:

Cannabidiolul (CBD)

Tot mai multe studii confirmă efectele benefice pe care le are cannabidiolul asupra organismului. Pentru sportivi este util datorită capacității sale de a ajuta organismul să se recupereze după antrenament. CBD poate ajuta la reducerea inflamației, a durerii musculare și la îmbunătățirea calității somnului. Mai multe explicații despre beneficiile utilizării și despre modul în care poate fi administrat vei descoperi în blogul de pe letsyoop.com.

Pudra proteică

Este un supliment folosit la scară largă de persoanele care fac sport de performanță sau recreativ și ajută decisiv la masa musculară. În momentul de față, proteina din zer - care conține toți aminoacizii esențiali și este foarte digerabilă - este cel mai bun produs din această gamă.

Vitamina D

Vitamina D este esențială în utilizarea calciului de către organism, iar acest lucru duce la o densitate osoasă optimă. În cazul unui sportiv, acest aspect este vital și previne accidentele grave, cum sunt fracturile. În mod natural, vitamina D este obținută prin expunerea la soare, însă asta înseamnă că ar trebui să ne petrecem o bună parte din zi afară. Dar suplimente cu vitamina D pot compensa deficitul, în plus se vor dovedi extrem de eficiente pentru stimularea imunității, sănătatea inimii și o dispoziție bună.

Arginina

Potrivit National Institutes of Health, arginina crește fluxul sangvin și aportul de oxigen și nutrienți către mușchi, stimulând creșterea musculară. Este un supliment foarte popular în rândul celor care practică culturismul, dar este util și pentru cei care vor să-și definească mușchii sau să aibă o musculatură rezistentă care să facă față efortului.

Creatina

Utilizată frecvent de cei care practică fitnessul, creatina este, de fapt, un supliment care poate fi folosit de orice persoană care depune efort în activitățile curente, pentru că stimulează nivelul de energie. Este un aminoacid pe care corpul îl secretă în anumite cantități, care poate fi crescut prin consumul de carne, pește și suplimente, mai ales în cazul vegetarienilor. Corpul transformă creatina în creatina fosfat sau fosfocreatină, care e stocată în mușchi, pentru mai multă energie.Băuturile cu multivitamine

După un antrenament susținut, corpul are nevoie de hidratare și nutrienți care să susțină recuperarea. Băuturile cu multivitamine au aceste două componente esențiale pentru orice persoană care face sport.

Foto: Unsplash