AskMen.ro » Stil » Fashion » Calculatorul marturiseste - configurator de diamante

Calculatorul marturiseste - configurator de diamante

Publicat: 24 Iul 2017 17:02

Acesta este titlul unui cunoscut film romanesc lansat in 1982 (o comedie presarata cu morale comuniste dar un film bunicel) si un pretext pentru noi de a vorbi despre...IT si online. Ati citit bine. Chiar asa vom face. Este un domeniu care ii pasioneaza in special pe barbati, insa nici fetele nu se dau la o parte. Culmea, in acest articol este vorba despre cuplurile care decid, intr-o forma sau alta, sa-si oficializeze relatiile. Si ce legatura are asta cu un calculator, o sa spuneti? Are. Mare legatura, chiar.

Cine se pune pe cautat inele de logodna sau verighete cu diamant are ca prima optiune internetul, calculatorul deci. Insa, de data asta, noi ne vom referi la calculator in sensul foarte propriu al cuvantului si anume al unui soft complex – configurator -care calculeaza cam cat de costaun inel de logodna, in functie de o multime de parametri.

Am gasit asa ceva pe site-ul diamante.ro si l-am intrebat pe Lucian Constantinescu, directorul de Comunicare al SMIRNEOS & CO (Diamante.ro/FIRESQ) care a fost ratiunea pentru care a ales sa aiba in magazinul online o asemenea facilitate.

“Avem unul dintre cele mai complexe calculatoare/configuratoare de acest gen din Romania. Clientii pot sa isi aleaga singuri ce gen de diamante certificate international isi doresc pe bijuterii. Configuratorul Diamante.ro ia in calcul toti parametri care conteaza in achizitia unei bijuterii din aur cu diamante: forma, carate, culoare, claritate, taietura, tip de certificat international si...pret. Acest ultim aspect este, pana la urma, esential cand cumperi o pereche de verighete cu diamant sau inele de logodna. In functie de buget, bijuteria poate avea diferite grade de spectaculozitate.”

Probabil ca orice pereche de indragostiti trece prin aceasta faza de cautare iar de succesul acestui “research” depinde si calitatea achizitiei finale.

Am gasit, asadar, pe Diamante.ro un instrument foarte util si transparent care sa ajute aceasta decizie de cumparare a unei bijuterii valoroase manufacturate in Romania. Sunt precizari importante fiindca, de cele mai multe ori, achizitia este facuta de barbati, chiar daca in spatele acestei miscari este “o ea”.

Si barbatii nu prea sa pricep la bijuterii asa ca ce am gasit pe Diamante.ro este “mana cereasca” fiindca dincolo de acel configurator gasesti si consiliere de specialitate din parte unor oameni care stiu bine ce spun. Nu ignora aceste sfaturi atunci cand cauti bijuterii din aur cu diamante. Sunt valori si este foarte important sa cunoastem cat mai multe inainte de a cumpara.