askmen.ro  »  Stiri  »  Vedete  »  Cristi Minculescu si Nutu Olteanu - o noua serie de concerte

Cristi Minculescu si Nutu Olteanu - o noua serie de concerte

4/44948
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dupa cum se stie, in urma cu un an, vocea care a dat marca inconfundabila a IRIS-ului, CRISTI MINCULESCU, a anuntat ca paraseste definitiv grupul alaturi de care a cunoscut consacrarea deplina.

Mai mult decat atat, el s-a stabilit in Germania, la Regensburg, orasul unde a renascut. S-a mutat acolo impreuna cu familia si a comunicat public in repetate randuri ca este vorba de o hotarare definitiva, dar ca el ramane deschis oricaror colaborari artistice si ca va reveni in Romania ori de cate ori va fi solicitat sa sustina concerte.

Ideea re-apropierii de Nutu Olteanu plutea in aer, dar ea s-a materializat la insistentele Fundatiei Phoenix, care il reprezinta pe Cristi Minculescu.

Fondator alᅡ Iris-ului (alaturi de Emil Lechinteanu), compozitor al primelor succese ale grupului si chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii'80, Nutu s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor '90, urmandu-si cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica.

Sporadic, a avut aparitii stralucite si pe scenele din Romania, de cele mai multe ori ca "guest musician" alaturi de alti fosti colegi de glorie - Holograf. Evident, undeva, in adancul sufletului sau, a trait cu nostalgia celor mai frumosi
ani din cariera, petrecuti impreuna cu Cristi Minculescu. Asa ca a raspuns cu inima deschisa invitatiei primite, dovedind un entuziasm contaminant.

Mai mult decat atat, i-a alaturat noului proiect si pe doi exceptionali muzicieni suedezi, cu care colaboreaza in mod constant de o buna bucata de timp: Anders Diephuis si Ken Sundberg.

Concertele vor avea loc in urmatoarele orase:

- 19 septembrieᅡ - Bucuresti - Club Tribute
-ᅡ 20 septembrie - Campina - Live Club
-ᅡ 21 septembrie - Constanta - Doors Club
-ᅡ 22 septembrie - Bucuresti - Folk You "Florian Pittis" - Centrul Vechi
(Str. Franceza)
Invitati speciali, piese IRIS si evergreen-uri rock

Repertoriul ales de Minculescu si Olteanu reuneste piese antologice din patrimoniul Iris - "Trenul fara nas", "Pe ape", "Doar pentru voi", "Lumina zilei", "Noaptea", "Strada ta", "Cei ce vor fi", "Baby". Totodata, fanii vor putea asculta si preluari din repertoriul unor trupe precum AC/DC, Bad Company, Whitesnake sau Led Zeppelin. Fiecare dintre concerte va avea un specific aparte.

La cel din Club Tribute vor fi prezenti numerosi colegi de breasla, prieteni si admiratori ai celor doi muzicieni si nu este exclus ca unul sau altul dintre acestia sa urce pe scena ! La Constanta, invitat special alaturi de Cristi si Nutu va fi nimeni altul decat Guess Who, unul dintre cei mai populari artisti ai noii generatii de rap-eri.

Sursa: Fundatia Phoenix