askmen.ro  »  Stiri  »  Topuri  »  Top 5 destinatii din Austria preferate de turistii romani in perioada de iarna

Top 5 destinatii din Austria preferate de turistii romani in perioada de iarna

4/45494
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Peste jumatate din numarul total al turistilor romani care viziteaza anual Austria, aleg aceasta tara pentru ski. Reprezentanta din Romania a Oficiului National de Turism al Austriei face primele estimari pentru sezonul de iarna 2013-2014, realizand un top 5 al celor mai solicitate destinatii pentru vacanta de iarna de catre turistii romani.

1. Viena este una dintre cele mai vizitate destinatii ale Austriei de catre turistii romani (pe locul 11 in topul vizitatorilor dupa nationalitate).

In perioada iernii principalul magnet al Vienei sunt targurile de Craciun, care in acest an vor fi deschise din 22 Noiembrie si pana in 24 Decembrie.

Aceste evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turisti care petrec cel putin o noapte in Viena, iar romanii estimam ca reprezinta aproximativ 3,4% din total.

2. Innsbruck este un alt oras care se mentine in topul alegerilor turistilor romani in sezonul de iarna. Pe langa targul de Craciun care se desfasoara in mai multe zone din oras din noiembrie pana in ianuarie, turistii au acces la un domeniul schiabil format din 9 partii (dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul). In plus, Innsbruck este singurul oras care a gazduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarna.

3. Neustift im Stubaital, aflat in valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de partie, situate intre 1.000 si 3.000m altitudine, potrivite atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei avansati. Anul acesta, sezonul de ski din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.

4. Kaprun are 130 km de partii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii si incepatori.

5. Solden este o alta destinatie preferata de romani. Include 151 km de partii, doi ghetari schiabili, cea mai lunga partie din lume (14 km) si toate dotarile pentru o vacanta memorabila.

ï¿¢Profilul turistului roman care calatoreste in Austria contureaza o persoana tanara, dinamica, cu venit mediu sau peste medie, care prefera sa isi rezerve online vacanta, petrece in Austria in medie 5 zile si opteaza pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele.

Romanii prefera destinatii de ski consacrate, precum statiuni din regiunea Tirol si Salzburgenland si in general aleg sa mai petreaca o zi si in Viena sau Salzburg, in functie de cum isi organizeaza deplasareaï¿¢, a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei in Romania.

Despre Oficiul National de Turism al Austriei
Oficiul National de Turism al Austriei este o institutie publica a carui scop principal este ca, impreuna cu toti partenerii austrieci din turism, sa contribuie la pastrarea si consolidarea competitivitatii Austriei ca destinatie turistica.

Activitatile principale ale biroului din Romania sunt promovarea destinatiei de vacanta Austria prin publicitate offline si online, relatii de cooperare cu media si agentii de turism/tour-operatori si crearea platforme de vanzare.
Platforma principala de B2C este www.austria.info

Sursa: travelcommunication

Cauta in site