askmen.ro  »  Stiri  »  Topuri  »  Cele mai scumpe suveniruri muzicale din lume

Cele mai scumpe suveniruri muzicale din lume

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Dai bani pe CD-uri originale, pe viniluri si bilete la V.I.P. Ti se pare ca esti cel mai dedicat fan al artistilor tai preferati, dar iata ca unii s-au gandit sa profite de pasiunea, daca nu obsesia, unora, pentru a face bani frumosi. Si cu ce poti scoate bani multi pe urma unor muzicieni Simplu: cu suveniruri.

Iata care sunt cele mai scumpe suveniruri muzicale din lume!
Statuia lui Michael Jackson impreuna cu cimpanzeul Bubbles
In 1998, Jeff Koons a realizat o statuie 3D, imbracata in aur, ce il intruchipa pe Michael Jackson impreuna cu cimpanzeul sau, Bubbles. In 2001, statuia a fost vanduta in cadrul unei licitatii din New York contra sumei de 5,6 milioane de dolari. Expertii cred ca in prezent kitschoasa statuie ajunge pana la 25 de milioane de dolari.


Versurile piesei "A Day in the Life - John Lennon
John Lennon inca are milioane de fani in intreaga lume, iar orice manuscris lasat de muzician se vinde cu bani buni in licitaii. O foaie cu versurile piesei "A Day in the Life", scrise chiar de fostul membru al trupei The Beatles a fost vanduta in luna iunie a anului 2010 cu 1.202.500 de dolari.


Rolls Royce pictat manual de John Lennon
Un alt suvenir de lux este un Rolls Royce Phantom V pictat manual de John Lennon. Aceasta masina a fost scoasa la licitatie in 1985 si a fost vanduta cu 2.230.000 de dolari si este, in prezent, cel mai scump suvenir John Lennon.


Bassul lui Kurt Cobain
Cine ar fi crezut ca un obiect al erei grunge va ajunge printre cele mai scumpe suveniruri muzicale din lume Eh, iata ca o chitara bass ce i-a apartitul solistului trupei Nirvana, Kurt Cobain, la care ᅡa cantat pe primele demo-uri in anii '80, a fost vanduta cu 43.750 de dolari, in cadrul unei licitatii la New York.

Bassul vine impreuna cu o fotografie a lui Kurt Cobain in adolescenta, cantand la respectiva chitara, dar si o scrisoare de la matusa acestuia, prin care se verifica autenticitatea.


Chitara lui Eric Clapton
Desi Eric Clapton nu a murit, unul dintre instrumentele sale muzicale a ajuns sa fie printre cele mai vanate suveniruri din lume. Stratocasterul "Blackie", creat chiar de artist, al carui pret real nu depaseste 300 de dolari, acum a ajuns sa valoreze milioane de dolari. In 2004, "Blackie" a fost vanduta intr-o licitatie pentru ajutorarea victimelor tsunami-ului din 2004. Cat a costat 2.7 milioane de dolari.


 

Cauta in site