4 Cele mai populare jocuri de societate pentru adulti
9/9956
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Unele dintre jocurile pe care le-am jucat in copilarie sunt la fel de interesante si atunci cand ne maturizam. Acele jocuri care presupun pioni, zaruri si alte accesorii´┐é sunt cele pe care le numim "jocuri de societate", care in engleza se numesc "board games".

In magazine se gasesc acum variante de jocuri noi si interesante din aceasta categorie, cum ar fi Risk, sau variante fizice pe tabla de joc ale jocurilor pe computer.

Sa vedem care sunt cele mai populare board games printre adulti.
Go!
Jocul a aparut in China acum peste 2500 de ani, pe o tabla cu patratele de 19 X 19. Jucat cel mai bine in doi, jocul de Go! presupune pozitionarea pieselor pe intersectiile liniilor de pe tabla.

Jucatorii incearca sa cucereasca teritoriu, incercuindu-si adversarul pana cand nu mai raman spatii libere pe tabla.

Go! iti pune mult mintea la contributie si, gratie asemanarilor cu sahul, este indragit si de sahisti.

[caption id="attachment_30742" width="500"] sursa: brainz.org[/caption]

Monopoly
Monopoly este un joc mai putin complex, foarte distractiv. Fiecare jucator are pe tabla un pion la punctul de start si se da cu zarul pentru a avansa. Bani de hartie, case si hoteluri, doua categorii de cartonase si multe proprietati.

Desi dureaza pana cand adversarii tai sa ajunga in faliment, merita efortul de a interactiona cu prietenii tai si de a-ti exersa gandirea strategica si managementul capitalului pe care il detii.

[caption id="attachment_30743" width="420"] sursa: beliscity.com[/caption]

Cluedo
Acest joc nu este extrem de popular in Romania, insa este pe gustul celor pe care ii pasioneaza romanele politiste si care il admira pe Poirot.

Avem o tabla de joc cu pioni, alte accesorii, o crima, sase posibili suspecti si sase posibile arme ale crimei.

Primul jucator care desluseste misterul crimei este cel care castiga partida.

[caption id="attachment_30744" width="369"] sursa: www.cluedo.de[/caption]

Scrabble
Un joc deja clasic, Scrabble presupune incrucisarea cuvintelor puse pe tabla de fiecare jucator. Fiecare jeton are cate o litera si cate un numar de puncte. Cu cat esti mai abil sa folosesti jetoane valoroase pe tabla, cu atat ai sanse sa aduni mai multe puncte decat adversarul tau.

Fiind un joc de cuvinte, este inevitabil o sursa de amuzament.

[caption id="attachment_30746" width="576"] surse: www.babyoye.com[/caption]