Trabucuri - putere si rafinament
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
A colectiona trabucuri face parte din categoria pasiunilor de lux ale unui barbat. El si le poate permite in pauza dintre doua sedinte, ba chiar dintre doua partide de sex. Istoria acestora se intinde din sexolul XVII pana in prezent. La acea data, trabucurile erau fabricate pentru prima oara in Spania, folosind tutun cubanez. Tigarile au aparut ca o alternativa mai ieftina a trabucurilor la sfarsitul secolului XIX.
Popularitatea trabucului s-a diminuat in majoritatea tarilor din lume. Dar, cum sezonul cere pe toate domeniile clasicul, fumatul unui trabuc rafinat e din nou la moda. Si poti alege sa faci acest lucru dupa cina spre exemplu, acompaniat de un pahar de cognac fin.
Primul pas: Alegerea trabucului
Primul pas este sa iti alegi trabucul. Este important de retinut ca nu exista o corespondenta directa intre dimensiunea, aroma si taria lui.
In onoarea Primului Ministru Britanic Winston Churchill s-a creat un trabuc mare si gros: trabucul Churchill. Corona este un trabuc cu dimensiunile 6 cu 44. Un produs special de Cohiba este Esplendido. Trabucurile Figurado sunt trabucuri care nu au o forma cilindrica. Din aceasta gama, puteti alege intre Pyramid, Perfectos sau Torpedos.
Pentru barbatii carora le place confortul si doresc sa isi savureze un timp mai indelungat tigareta de foi, pot alege Lonsdale, trabucuri relativ lungi, cu dimensiunile 6 cu 42. Doua alte trabucuri lungi sunt Panatela si Presidente, primul subtire, iar cel de-al doilea gros.
Al doilea pas: Taierea
Pentru a degusta trabucul, trebuie sa ii tai capatul inchis. In acest scop, poti folosi o glilotina sau o foarfeca speciala pentru trabucuri. Taietura trebuie sa fie una simpla, care sa nu fure din dimensiuni.
Pentru a fi sigur ca nu vei da gres, trebuie sa te orientezi dupa amestecul de tutun, care trebuie sa fie expus in proportie de 90% dupa taiere.
Al treilea pas: Aprinderea
Acest moment este o adevarata arta pentru fumatorii de trabucuri. In timp, se creaza o miscare proprie de a-l aprinde, dorinta de a folosi un anumit tip de aprinzator pentru trabucul tau preferat.
Poti alege chibrituri de lemn sau o bricheta pe baza de gaz. Pe piata exista brichete special concepute pentru a aprinde trabucurile, flacara acestora iesind din bricheta pe lateral.
Important e sa nu schimbi savoarea trabucului prin aspirarea in tutun a diverselor particule din fumul chibriturilor. In timpul aprinderii trabucului, este indicat sa il rotesti deasupra flacarii.
Al patrulea pas: Rasfatul
Un trabuc trebuie savurat asemenea unei femei. Trebuie luat cu grija, pipait, mirosit. Trebuie sa i se gaseasca punctul forte, care apoi sa fie subiectul degustarii la un nivel maxim.
Tigareta din foi se va stinge de una singura la final. De obicei, acest proces intervine in cea de-a treia parte a actului. Fumul puternic si esenta tare ale acestuia sunt semne cum ca ar trebui sa lasi deoparte trabucul.
Noutati