Stresul - boala secolului
1/10750
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Din ce in ce mai multe studii confirma ideea ca stresul este boala secolului, ca stresul este principalul inamic al omului.
In ultimii ani, tot mai multi oameni ajung la medic reclamand anumite afectiuni ce nu se confirma clinic.

Potrivit adevarul.ro, specialistii sustin ca de cele mai multe ori oamenii nu indica exact evenimentele care au generat o anumite simptomatologie, lasand la-ndemana profesionalismului medicilor sa descopere adevaratele cauze care au generat anumite afectiuni.

Astfel, in cazul in care anumite evenimente traumatizante - decesul unor persoane apropiate, despartiri etc si-au pus serios amprenta asupra starii pacientului, tratamentul simptomelor fizice ar trebui corelat cu terapia de combatere a stresului pentru a rezolva astfel si cauzele.

Mai mult, se pare ca tot stresul este cel care poate produce anumite forme de cancer, studiile intarind din ce in ce mai mult aceasta idee.

¬Stresul cronic la nivel celular poate stimula fie progresia cancerului, fie puterea de a metastaza a cancerului si
poate face ca anumite tratamente medicamentoase anticancer sa fie mai putin eficace¬, spune un medica oncolog din Statele Unite.

Asadar stresul ne poate imbolnavi mai ales cand trecem prin experiente traumatizante care persista perioade mai mari de timp sau cand vorbim despre un serviciu extrem de solicitant.

Pentru anumite boli cum ar fi cancerul, el este unul dintre factorii de risc, insa pentru alte boli, cum ar fi cele cardiovasculare - stresul este principalul factor declansator.

Cum se manifesta stresul Prin: atacuri de panica repetate, lipsa apetitului sau o pofta de mancare exagerata, tensiuni si dureri musculare, dureri de cap, tulburari digestive, tristete sau depresie si sentimentul de inutilitate, de resemnare. In majoritatea cazului, aceste simptome isi gasesc "alinarea" in mancare, alcool, tigari sau droguri.

Specialistii sustin ca stresul alimenteaza din plin industria viciilor.