Solutia folosita de fumatorii occidentali incepe sa fie la moda si in Romania!
calendar_month 12 Ian 2017, 00:00
Prețul mediu al unui pachet de țigări în Franța este de 7 Euro, adică mai mic decât în Marea Britanie, acolo unde media este de peste 8 Euro per pachet, însă mult mai mare decât în țările din estul Europei. Din această cauză, țigările făcute acasă reprezintă soluția salvatoarea pentru mulți dintre occidentali. Spania și Italia sunt țările din vest care au fost afectate cel mai puternic de criza economică, fapt pentru care acest fenomen a devenit extrem de popular pe coasta mediteraneană.
La noi în țară, cum accizele se tot măresc de la an la an, fumătorii încep să fie din ce în ce mai oprimați de taxele exagerate pe care statul le impune. Peste 25% dintre români sunt fumători și se pare că acest procent se va păstra și în următorii ani. Unul din fiecare patru adolescenți sub 15 ani se apucă de fumat. Cu toate acestea, salariile nu par să fi crescut în ultimul deceniu în aceeași manieră ca și prețul țigărilor, deși politicienii ne asigură că cele două sunt direct corelate.
Românii care vor să continue să fumeze și totodată să economisească bani, trebuie să se reorienteze către țigările home made. Oricine poate accesa un magazin cu tuburi pentru țigări pe internet pentru a-și procura tot ce-i trebuie pentru a-și face țigări în confortul propriei case.
Cum se fac țigările cu tuburi?
Cea mai populară metodă de a face țigări pare să fie cea a umplerii tuburilor. Practic, este nevoie de tutun, de tuburi și de un aparat pentru injectat. Tutunul se vinde în diverse cantități, de la punguțe de 20 de grame și până la pungi de peste 100 de grame. Printre cele mai preferate sortimente ale fumătorilor de țigări home-made este tutunul natural.
Cu toate acestea, cei care doresc să simtă același gust al țigării cu care s-a obișnuit, pot cumpăra un flacon de aromă cu pulverizator, care imită gustul mărcilor de țigări consacrate. Soluția se aplică direct pe tutun și apoi trebuie lăsată câteva ore să se usuce.
Tuburile sunt produse de firme specializate sau de giganții industriilor de tutun. Acestea pot fi simple, mentolate, sau pot avea butoane care să declanșeze anumite arome. Unele modele includ și cărbune activ, care este preferat de o anumită parte dintre fumători.
Realizarea țigărilor se face prin intermediul unui aparat de injectat tutun, care poate costa între 8 și 80 de RON, în funcție de calitate și de tipul de operare: manual sau electric. Cei care vor să se îngrijească și mai mult de sănătatea lor pot folosi și filtre anti nicotină, care rețin până la 80 din substanțele nocive emanate de țigara aprinsă.
Deși această metodă nu este încă atât de populară în România, se așteaptă ca în viitorul apropiat această piață să se mărească, întrucât accizele pentru pachetele de țigări industriale par să fi scăpat de sub control. Specialiștii ne-au dezvăluit faptul că tehnica necesară realizării țigărilor cu tuburi se dobândește în numai câteva minute, fapt pentru care începătorii pot să-și comande fără nici un fel de grijă cele necesare pentru a începe.
Noutati