Slabiti si cu resturi de alimente
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu ignorati resturile; puteti gati mancaruri bune si sa faceti si economii.
Aceste resturi nu sunt neaparat feluri ce ingrasa. Este de ajuns sa le folositi cu discernamant si ele vor deveni si gustoase si dietetice. M-am gandit sa va ofer si retete ca sa va incite sa gatiti resturile:
Carne de vaca `a la Boisvert`
Pentru 4 persoane
4 bucati de carne de vita
110 ml suc de rosii
5 ml otet
5 ml ulei de masline
1 hasma, taiata fin
2 ml mustar de
patrunjel tocat
sare si piper
Puneti intr-o tigaie cu teflon toate ingredientele, in afara de carne si patrunjel si incalziti-le la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati carnea si continuati sa le fierbeti inca 20 de minute. Serviti in farfurii calde si acoperiti bucatile de carne cu sos. Presarati apoi patrunjelul.
Carne de vaca in gelatina
350 g carne de vaca slaba, fiarta
2 foi de gelatina
4,5 dl suc de tomate
sare, piper
1 lingurita sos Worcestershire
Pentru garnitura:
1 salata verde
cateva ridichi
sare, piper
Taiati carnea. Inmuiati gelatina in putina apa rece. Incalziti sucul de rosii si apoi puneti gelatina. Amestecati pana se dizolva.
Varsati lichidul cald peste carne. Adaugati toate ingredientele (fara cele de la garnitura) si omogenizati.
Acest amestec, turnat intr-o forma, trebuie lasat in frigider.
Taiati salata si ridichile.
Pentru servire: rasturnati carnea in gelatina.
Ornati cu legumele pregatite.
Acest fel poate fi congelat.
Durata de conservare: doua luni.
Puteti inlocui carnea de vita cu cea de pui sau curcan.
Folositi supa de carne (instant sau preparata in casa si degresata) in loc de sucul de rosii.
Inlocuiti o mica parte din sucul de rosii cu piureul de rosii.
In gelatina puneti o lingurita de mustar.
In camping, preparati mancaruri bune
Nimic nu e mai gustos, mai aromat decat pestele sau friptura pe care le preparati la gratar, in natura.
Cu putina imaginatie, mancarea pe care o pregatiti la iarba verde poate fi sanatoasa, usoara, gustoasa si cu putine calorii.
Dar nu uitati ca mancarea ce se prepara cel mai usor (hamburger, hot dog etc.) ingrasa rapid.
In sezonul estival puteti insa savura pe saturate feluri usoare, precum legumele si fructele. Fierbeti legumele; pregatiti carnea la gratar, iar pestele in folie de aluminiu; caramelizati fructele.
Iata cateva retete adecvate pentru camping:
Frigarui cu ficatei de pui
Pentru o persoana
115 g ficatei de pui
1 ardei verde mijlociu
4 cepe mici
4 felii de lamaie
sare, piper
Taiati ardeiul in patru bucati. Puneti preparatele in tepusa, alternand, ficatei, ardei, ceapa, lamaie.
Lasati pe gratar 4 minute pe fiecare parte.
In acest timp, adaugati cimbrisor.
Serviti preparatul cald. Sarati putin si piperati. Alaturi este binevenita o salata verde.
Pastrav cu patrunjel, in folie de aluminiu
Pentru o persoana
1 pastrav
45 ml patrunjel tocat
coaja de la 1 lamaie
sare, piper
Preparati pastravul. Amestecati patrunjelul cu bucatele de lamaie. Sarati un pic si piperati.
Umpleti pestele. Ungeti o folie de aluminiu cu ulei, impachetati pestele si puneti-l pe gratar. Lasati l68 minute pe fiecare parte.
Morcovi cu cimbrisor in aburi
Pentru o persoana
2 morcovi
cimbru
sare, piper
Taiati morcovul in fasii lungi. Ungeti o folie de aluminiu cu un pic de ulei, asezati morcovul taiat, pudrati cu cimbrisor, sare si piper. Impachetati si tineti pe gratar cat timp doriti.
Frigarui din carne de vita
Pentru o persoana
115 g carne de vita taiata bucatele
2 ciuperci
2 ardei verzi
4 cepe mici
15 ml mustar
15 ml ulei
sare, piper
Taiati piciorusele ciupercilor si spalati-le. Modelati patru bucatele de carne. Amestecati bine mustarul cu uleiul, cu sarea si cu piperul. Infigeti pe o tepusa bucatelele de carne, de ardei si de ceapa alternand, iar la capetele betisorului puneti ciupercile. Stropiti totul cu sosul de mustar si tineti pe gratar cat timp doriti. Spre final, adaugati un pic de tarhon.
Frigarui `Antilles`
Pentru o persoana
4 sferturi de grapefrut
4 sferturi de portocala
4 bucati de ananas
1 praf de scortisoara
Puneti totul pe o tepusa, alternativ. Pudrati cu scortisoara. Tineti pe gratar timp de 5 minute la 15 cm distanta de gratar.
Frigarui de vitel
Pentru o persoana
4 cuburi de carne
4 rosii mici
4 cepe
4 ciuperci
sos de tomate `a l`italienne`
patrunjel tocat
Pregatiti legumele. Asezati bucatelele de carne in frigaruie alternand cu rosiile, ciupercile, ceapa si puneti pe gratar. Serviti le calde cu sosul de rosii, patrunjelul si salata preferata.
Acest articol nu poate fi preluat decat cu acordul Active Soft
Noutati