askmen.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Sistemele de securitate pe care trebuie sa le aiba masina dvs.

Sistemele de securitate pe care trebuie sa le aiba masina dvs.

calendar_month 07 Feb 2022, 00:00
Ce accesorii suplimentare de securitate puteți instala în vehiculul dvs.? Cum să îmbunătățiți siguranța mașinii? Acestea sunt câteva întrebări pe care oricine le poate pune la volan: fie într-o zi ploioasă, într-o călătorie lungă sau la parcare.

Un asistent de parcare pentru vehiculele care nu au o cameră spate standard este o opțiune de luat în considerare. Există modele echipate cu patru senzori de parcare ultrasonici. Acestea emit o alertă sonoră atunci când vă apropiați de un obstacol, lucru esențial la parcare. De asemenea, poate detecta oamenii în mișcare, inclusiv copiii mici.

Un detector radar este un dispozitiv care poate fi instalat foarte ușor în vehiculul dumneavoastră și are capacitatea de a detecta semnale electromagnetice într-o anumită zonă. Datorită acestor echipamente simple, puteți determina zonele de risc radar și puteți evita amenzile costisitoare pentru depășirea vitezei. Spre deosebire de alte echipamente precum bruiajele, detectoarele radar nu interferează cu semnalele și, prin urmare, utilizarea lor este complet legală. Singurul scop este de a vă oferi o experiență de conducere în siguranță. Unele modele, numite alarme, se limitează la emiterea unei alarme sonore, altele vin cu aplicații și utilizări multiple.

Dash Cams sau camerele de bord au o multitudine de funcții, dar obiectivul principal este de a înregistra continuu ceea ce se află în fața sau în interiorul vehiculului în cazul oricărui accident în care ați putea fi implicați. Odată instalate, acestea sunt conectate direct la circuitul electric al vehiculului. Astfel, camera pornește doar atunci când mașina rulează și poate înregistra video în mod constant, de obicei pe un card de memorie extern precum un SD, microSD, USB sau memorie internă. Există un mit conform căruia, șoferii buni nu au nevoie de camere auto DVR. Dacă sunteți șoferi responsabili, puteți ajunge să credeți că un accident nu va fi niciodată din vina dvs., dar este clar că nu puteți avea control asupra a ceea ce fac alte mașini în trafic și de aceea este o opțiune bună să aveți mereu încă o dovadă pentru a vă justifica buna credință.

 

Cauta in site