Secretele unui interviu de succes: 5 pasi prin care sa impresionezi angajatorul
1/13588
calendar_month 27 Iun 2024, 14:13

Urmează să susții un interviu de angajare? Aceasta poate fi uneori destul de stresant, mai ales dacă îți dorești foarte mult jobul respectiv. Însă, cu o pregătire adecvată și câteva strategii bine puse la punct, poți transforma această provocare într-o oportunitate de a-ți demonstra valoarea și de a impresiona angajatorul. În rândurile de mai jos, vei descoperi cinci pași prin care să obții jobul dorit. Iată ce poți face pentru a avea succes.

Află cât mai multe despre companie

Află cât mai multe despre istoria, valorile, produsele sau serviciile companiei. Citește ultimele știri și comunicate de presă pentru a fi la curent cu realizările recente și planurile de viitor. Aceste informații îți vor oferi un avantaj competitiv și te vor ajuta să răspunzi la întrebările intervievatorului având cunoștințe solide și relevante. Vei face o impresie excelentă dacă cel din fața ta va vedea că te-ai documentat înainte de interviu.

Pregătește-te pentru posibilele întrebări

După cum probabil știi, există câteva întrebări clasice pe care le vei întâlni la majoritatea interviurilor. Spre exemplu, poți fi întrebat „Care sunt punctele tale forte și slabe?”, „De ce vrei să lucrezi la noi?” sau „Unde te vezi peste cinci ani?”. Pentru a da răspunsuri cât mai exacte și mai creative, pregătește-ți ideile clare și concise înainte de interviu. Evidențiază experiențele relevante și modul în care poți contribui la succesul companiei. Exersează acasă, în fața oglinzii. Acest fapt te va ajuta să vorbești cu încredere și să te simți mai confortabil în timpul interviului.

Îmbracă-te potrivit

Prima impresie contează enorm. Alege o ținută profesională care să reflecte cultura companiei. Dacă nu ești sigur ce să porți, optează pentru o ținută clasică și elegantă. De exemplu, poți opta pentru un costum sobru. Evită accesoriile prea stridente și asigură-te că hainele sunt curate și bine călcate. Uneori, detaliile mici fac diferența.

De exemplu, poți purta un accesoriu discret sau poți folosi un parfum fin pentru a lăsa o impresie plăcută și sofisticată. Poți opta pentru gama deparfumuri Hugo Boss. Acestea au o aromă elegantă și sofisticată, care completează perfect o ținută profesională. În plus, sunt potrivite pentru orice anotimp și chiar pentru orice moment al zilei.

Fii atent la limbajul corpului

Poziția corpului spune multe despre tine. Tocmai de aceea, în cadrul interviului de angajare, ar fi indicat să menții contactul vizual. Contactul vizual demonstrează sinceritate și angajament, dar este important să nu fie exagerat pentru a evita să pară intimidant.De asemenea, oferă o strângere de mână fermă și adoptă o postură dreaptă. O postură dreaptă și deschisă sugerează încredere și interes, în timp ce o postură închisă sau relaxată excesiv poate indica nesiguranță sau lipsă de interes. Un zâmbet cald și o atitudine deschisă pot face minuni, arătându-i angajatorului că ești încrezător și prietenos. Evită să îți încrucișezi brațele sau să te joci cu obiecte, deoarece aceste gesturi pot fi interpretate ca semne de nervozitate sau nesiguranță. Gesturile mâinilor ar trebui să fie naturale și să sprijine discursul, iar evitarea mișcărilor nervoase, cum ar fi jocul cu părul sau bătutul ritmic din picior, este importantă pentru a nu transmite anxietate. În general, un limbaj al corpului pozitiv și congruent cu mesajul verbal poate consolida impresia favorabilă și poate crește șansele de succes în obținerea locului de muncă dorit.

Menține legătura cu angajatorul și după interviu

După interviu, trimite un e-mail de mulțumire pentru a-ți exprima aprecierea pentru oportunitatea oferită. Acest gest simplu arată politețe și profesionalism. În plus, vei rămâne în atenția angajatorului. În e-mail, îți poți reafirma interesul pentru poziție și poți sublinia un punct discutat în interviu care ți s-a părut deosebit de interesant sau relevant.

Așadar, dacă îți dorești neapărat un anumit job, urmează pașii enumerați în text și cu siguranță, reușita va fi de partea ta.

Sursă foto: freepik.com