Sapte semne ca mananci excesiv de mult
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Tindem sa pronuntam termenul mancat compulsiv foarte mult in ultimul timp. De genul: ¬Nu pot sa ma uit la briosele alea fara sa mananc una, cred ca mananc compulsiv¬...Dar, sa ne intelegem, mancatul compulsiv este o boala serioasa, de genul anorexiei sau a bulimiei si efectele asupra sanatatii pot sa fie destul de nocive. Mai jos am realizat o lista cu sapte semne care ar putea indica aceasta boala.
1.Consumul excesiv de calorii
Cand spun consum excesiv de calorii ma refer la ciocolata dupa ciocolata, cate o galeta pe zi de aripioare care ar hrani o intreaga familie si o paine la fiecare masa...intelegeti. Daca te regasesti vreodata cu capul infipt intr-o caserola de inghetata, s-ar putea sa ai o problema.
2.Indepartarea stresului prin mancat
Si vorbim de stres adevarat aici, nu de un sentiment de vinovatie sau ceva de genul, care ne impinge sa bem doua cesti cu ciocolata calda sau 2 litri de cola. Daca mancatul des te lasa cu senzatia ca nu mai ai nicio problema pe moment, cauta ajutorul unui specialist.
3.Discutii despre mancare
Vorbesti in dese randuri despre mancare si ai la favorite diferite site-uri cu gurmanzi Petreci mult timp in oglinda sau chiar te ascunzi de ea Asta nu este un comportament sanatos cu siguranta si simptomele de mancat compulsiv sunt cele clasice.
4.Luare rapida in greutate
Oricine mai pune cateva kg din senin, de obicei iarna, iar cand suntem foarte ocupati slabim mai repede. Este un fenomen natural si normal. In cazul mancaciosilor compulsivi, perioada de infometare nu exista si castigarea rapida a kg in plus este evidenta.
5.Mancatul peste senzatia de saturare
Corpurile noastre ne avertizeaza cand suntem satui, dar cei care sufera de mancat compulsiv depasesc limitele. Daca de cele mai multe ori mananci pana la stadiul de inconfort, exista mari sanse sa ai aceasta boala. Mananca incet si mesteca bine. In acest fel vei simti cand organismul te avertizeaza sa te opresti.
6.Saritul peste mese
Mancatorii compulsivi rateaza mesele importante, precum micul dejun. Din aceasta cauza, persoanele respective incearca sa recupereze si mananca mai mult decat necesar. Daca stomacul este gol inainte de masa de pranz, corpul este lipsit de vlaga, slabit si prea umflat dupa aceasta.
7.Mancatul cand nu iti este foame
Acesta este probabil cel mai comun simptom al mancatului compulsiv. Daca mananci doar pentru a-ti satisface poftele si nu din nevoia de hrana, va deveni un obicei.
Noutati