Salata de icre cu ceapa este una dintre retele pe care de obicei eviti sa le pui in aplicare. Te gandesti ca e mai mare deranjul decat rezultatul final si parca nu iti vine sa muncesti atat pentru un bol de salata de icre. Si cand te gandesti ca poti cumpara de la supermarket in doar cateva minute o caserola de icre si ai scapat de orice grija.
Mai ales ca daca te incumeti sa o pregatesti tu, trebuie sa stai cu frica ca ti se taie, sa muncesti pana nu mai poti, ca na, trebuie amestecata foarte bine, iar la final sa risti sa nu iasa deloc bune si sa trebuiasca sa arunci totul.
Daca insa se intampa sa primesti un peste imens si plin de icre, nu le poti pur si simplu arunca, asa ca trebuie sa stai pe ganduri si sa te pui imediat la treaba.
Ingrediente de care ai nevoie:
200 grame de icre
750 mililitri de ulei de floarea soarelui
100 mililitri de apa minerala
jumatate de lamaie pentru zeama
sare dupa gustul fiecaruia
o ceapa de dimensiune medie
2 linguri de gris (numai daca iti doresti)
Pasul 1:
Daca icrele sunt abia scoase din peste, se recomanda sa le tineti inainte de preparare in frigider cam 2-3 zile. Trebuie presarate cu sare din belsug si apoi bagate in frigider.
Daca icrele sunt cumparate atunci nu este nici o problema si le puteti prepara imediat.
Pasul 2:
Scoateti icrele de la frigider si asezati-le intr-un bol special pentru mixer. Amestecati-le timp de 2 minute, folosind o viteza mica a mixerului.
Pasul 3:
Turnati ulei, dar jet foarte subtire si nu foarte mult din prima miscare. Constant si incetul cu incetul. Continuati amestecarea constanta. Nu schimbati sensul de amestecare pentru ca veti creste riscul ca icrele sa se taie.
Uleiul se va turnat incet, ca la maioneza. Pe masura ce amestecati, o sa vedeti ca icrele se ingroasa si se albesc.
Pasul 4:
Pentru a ajuta icrele sa se albeasca si sa fie mai pufoase, se recomanda sa torni din cand in cand cate un dop de apa minerala. Nu este necesar mai mult de 100-150 de ml de apa minerala.
Pasul 5:
Se adauga sucul de lamaine si putin sare. Dupa gust si preferinte, in timp ce amescati in continuare in icre.
Pasul 6:
Pentru a finaliza, se adauga si ceapa tocata micut de tot si veti observa cum icrele vor fi pufoase si alb-stralucitoare.
Pentru cei care doresc se poate fierbe si niste gris in cam 250 de mililitri de apa. Se tine la fiert pana in momentul in care se face un amestec foarte asemanator cu cel al mamaligii. Se lasa la racit si apoi se pune peste icre.
Se pot servi tartine pe chifle foarte proaspete