Retete pentru zilele fierbinti
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Caldura mare mon cher, vorba lui Caragiale. Si ce sa faci pe o asa caldura decat sa pleci unde incotro apuci la mare, sau in cel mai rau caz sa ramai la serviciu cu aerul conditionat dat la maxim.
Si daca am stabilit cum ne racorim, sa vedem ce mancam. Pe asemenea vremuri, de criza si canicula parca nu mai merge orice. Mai ieftin, mai dietetic, mai racoros. Cine ne salveaza Fructele si legumele. Asadar, iata ceva ce pare tentant:
Legume gratinate
Ingrediente:
-3 cartofi
-1 dovlecel
-1 ardei
-1 vanata mica
-2 cepe rosii
-200g ciuperci
-4 catei usturoi
-80 ml ulei
-100 ml supa de legume sau apa calda
-patrunjel verde, sare, piper
Preparare:
Se curata toate legumele is se spala. Se taie dovlecelul si vanata rondele sau cuburi, ardeiul se taie fasii, cartofii se feliaza, cepela se taie bucati mari, iar usturoiul se toaca marunt si ciupercile se lasa intregi, sau daca sunt mari se taie pe jumatate.
Se amesteca toate legumele, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust, dupa care se aseaza intr-o tava de cuptor mai inalta. Se stropeste totul cu ulei, se adauga supa de legume si se pune tava la cuptor 35 de minute. Se consuma atat calde cat si reci.
Ca desert puteti consuma fructe din belsug, in special pepene verde. Prin urmare, profitati cat mai puteti de vara sa va incarcati cu vitamine si minerale din plin.
Noutati