Pui cu ciuperci
6/6916
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Puiul cu ciuperci este o mancare iubita de multi. Puiul, in general, este un aliment cautat, iar ciupercile stim ca sunt delicatese. Haideti sa vedem o reteta simpla de pui cu ciuperci, dar sa stiti ca dureaza circa o ora si jumatate, asa ca nu va bagati daca nu aveti timp.

Ingrediente:
- doua bucati de piept de pui dezosat si fara piele (exact cum le gasiti in comert)
- 0.5 kg de ciuperci (eu va recomand Champinion)
- o galetica de smantana
- o rotita de cascaval
- o lingura de unt
- faina

Mod de preparare:
Ciupercile se pun la foc mic, doar cu putina sare, fara apa sau ulei. Se amesteca pana cand ele incep sa lase zeama in care de altfel vor fierbe. Dupa ce ciupercile lasa zeama punem in cratita jumatate din cantitatea de smantana si o lingura de faina. Se lasa pe foc pana ce amestecul da in clocot. In acest timp luam pieptul de pui si il taiem cubulete. Asezam puiul pe fundul unui vas de iena uns bine cu unt. Apoi luam amestecul de pe foc si turnam peste pui, adaugand si cascavalul ras. La urma punem deasupra restul de smantana si bagam vasul la cuptor, unde va sta 40 de minute.

Se serveste cald impreuna cu salata de castraveti facuta cu iaurt si usturoi.

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro