Preparati carnea la cuptor

7/7013
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00


Alimentele preparate la cuptor sunt delicioase, sanatoase, economice si contin putine calorii.

Ele nu au nevoie de un intermediar precum un lichid sau vapori, deoarece caldura intervine direct. Nici grasimea nu e necesara. Totusi, trebuie sa tinem seama de anumite masuri de precautie:

1. Este obligatoriu sa incingem cuptorul cu 10 minute inainte de a gati, pentru ca alimentul respectiv sa fie foarte bine patruns de caldura.

2. Nu trebuie sa puneti bucata de carne pe o folie de aluminiu (carnea ar fierbe in loc sa se friga), ci direct pe gratar, la 15 cm de sursa de caldura.

3. Folia trebuie asezata sub gratar, in forma de U; astfel, caldura se va concentra, iar cuptorul nu se va murdari.

4. O conditie esentiala: nu lasati niciodata usa cuptorului inchisa, pentru ca apa ce se scurge va face sa fiarba carnea. Trebuie ca usa sa fie putin intredeschisa ca aburul sa iasa afara.

5. Desi un regim de slabire presupune foarte putina sare, daca doriti totusi sa va sarati friptura, faceti o dupa ce e gata. Altfel, sarea face sa se scurga sucul din ea si nu va mai fi la fel de gustoasa.

Acest articol nu poate fi preluat decat cu acordul Active Soft