Preparate pentru Paste din miel
6/6780
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Duminica, pe 4 aprilie sarbatorim Pastele si dupa un post tinut timp de 40 de zile, o sa ne putem bucura de mancarurile specifice acestei zile.

O sa va sugeram cateva preparate din miel.

Miel cu ciuperci

Ingrediente

-carne de miel 750 g,
-ulei 150 g
-ceapa 150 g
-ciuperci 600 g
-verdeata 2 legaturi, piper, sare

Mod de preparare
Carnea de miel se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in ulei. In uleiul ramas se prajeste ceapa tocata, se adauga ciupercile taiate julien si oparite bine si se calesc impreuna circa 10 min. Se stinge cu apa, se pun bucatile de carne in acest sos, se potriveste gustul cu sare si piper si se lasa sa fiarba 30 min. la un foc domol. La sfarsit se adauga verdeata tocata.

Miel umplut

Ingrediente

Se folosesc de la un miel pieptul, inima, ficatul, plamanii si rinichii
-6-7 oua,
-2-3 felii de paine,
-cate o legatura de marar, patrunjel si ceapa verde, 1 ceapa 100 ml de ulei, o jumatate de cescuta de untura,
-200 ml lapte, sare si piper

Mod de preparare

Maruntaiele se spala si se curata bine si se fierb in apa cu sare. In acest timp painea se lasa la inmuiat in lapte. Verdeata se toaca marunt si impreuna cu painea si maruntaiele fierte se da prin masina de tocat. Ceapa se caleste usor si se adauga la tocatura. Jumatate din oua se fierb tari si se adauga si ele la compopzitie. Cealalta jumatate din oua se adauga crude la compozitie. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se scot coastele mielului si umplu cu compozitia formata. Se cos buzunarele formate si se pune pieptul intro tava unsa cu ulei si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Friptura de miel in sos de iaurt

Ingrediente

-2kg pulpa de miel,
-250g iaurt, 3 lamai,
-1 legatura rozmarin proaspat sau 3-4 linguri uscat,
-2 linguri ulei de masline, 6 catei de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper macinat.

Mod de preparare

Carnea de miel se dezoseaza si separat se prepara urmatorul sos: usturoiul se piseaza cu sare si se freaca impreuna cu rozmarinul; se adauga uleiul de masline si se incorporeaza si apoi sarea, piperul, iaurtul si zeama de lamaie.

Carnea se cresteaza si se aseaza intr-o cratita, dupa care se toarna sosul deasupra. Se lasa 24 de ore sau mai mult la frigider si se intoarce din cand in cand.

Inainte de preparare, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si deabia apoi se frige pe gratar.

Se unge gratarul cu slanina si se incinge. Carnea se sterge de sos, se condimenteaza cu sare si piper si se frige pe gratarul incins, minim 15 minute pe fiecare parte.

Se serveste cu salata verde, ceapa verde si ridichi de luna.

Drob de miel

Ingrediente

-Ficat de miel 300 g
-plamani de miel 500 g
-ceapa 200 g ulei
-125 g prapurde miel 1 bucata 40 g
-oua 3 buc
-verdeata 2 leg cimbru 1/2 fir piper sare

Mod de preparare

Ficatul si plamanii de miel se spala si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se racesca si se trec de doua ori prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei, se adauga maruntaiele si se prajesc, amestecandu-se tot timpul cu o paleta. Se lasa sa se racesca, se adauga cimbru pisat, verdeata tocata, 2 oua, piper si sare si se amesteca. Se umple prapurul cu aceasta compozitie, i se da o forma rotunda, se trece prin faina si ou batut, se asaza intr-o tava cu ulei, se da la cuptor si se frige la un foc potrivit. In loc de prapur se poate folosi o foaie de coca. Drobul se mananca cu garnitura de legume si salata.