Prajelile cresc riscul de cancer de prostata
9/9940
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Prajelile sunt o adevarata bomba calorica si pericol pentru sanatate. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca barbatii care mananca mai mult de o data pe saptamana cartofi prajiti si alte prajeli risca sa se imbolnaveasca de cancer de prostata.

De-a lungul timpului s-au tot facut studii pentru a vedea efectul consumului de prajeli asupra sanatatii masculine si s-a constatat ca nu exista o legatura directa intre aceste alimente si cancerul de prostata. Dar iata ca cel mai recent studiu publicat in jurnalul The Prostate arata contrariul. Potrivit rezultatelor publicate, mancarurile prajite sunt un adevarat pericol pentru sanatatea noastra, crescand riscul de cancer de prostata.

Astfel, cei care mananca prajeli cel putin o data pe saptamana cresc riscul de cancer de prostata cu 30-37%. Studiul a fost condus de Centrul de Cercetare a cancerului Fred Hutchinson din Seattle si a fost realizat pe un esantion de 1.549 de barbati bolnavi de cancer de prostata si 1.492 de barbati sanatosi.

Acestia au fost nevoiti sa completeze chestionare despre regimurile lor alimentare, dar si detalii despre greutate varsta, istoricul medical al familiei. Cercetatorii explica faptul ca prajelile precum friptura, cartofii prajiti, gogosile sau chipsurile contin cu pana la noua ori mai multe substante nocive care provoaca inflamarea si degradarea celulelor din organism.