askmen.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Pompe de caldura Ariston: o solutie economica si ecologica pentru incalzire si ACM

Pompe de caldura Ariston: o solutie economica si ecologica pentru incalzire si ACM

4/46617
calendar_month 28 Dec 2023, 12:15

Pompele de căldură Ariston reprezintă sisteme complexe, economice și ecologice pentru încălzire, climatizare și prepararea apei calde menajere. Acestea funcționează pe principiul frigorific, utilizând agentul frigorific R32, ecologic și cu punct de fierbere scăzut.

Pompele de căldură Ariston sunt proiectate pentru a oferi încălzire, răcire, mixt sau strict apă caldă menajeră, acoperind o plajă de putere de la 6 kW până la 15 kW, scrie expertul în instalații QuickShop.ro

Cum funcționează o pompă de căldură Ariston?

O pompă de căldură Ariston funcționează similar cu un frigider sau un aparat de aer condiționat. Aceasta preia căldură din mediul înconjurător și, prin compresie și prin trecerea printr-un proces de fierbere cu lichid refrigerant, crește temperatura în sistemul de încălzire sau răcire al casei. Temperatura scăzută de fierbere a lichidului refrigerant permite ca o pompă de căldură aer-apa să funcționeze la temperaturi exterioare de până la -25 de grade Celsius.

Dimensionarea unei pompe de căldură Ariston

Dimensionarea unei pompe de căldură Ariston depinde de mai mulți factori, precum suprafața casei, condițiile de mediu, gradul de izolare al casei și sistemul de încălzire existent. Pentru un sistem de încălzire în pardoseală, se recomandă un calcul de aproximativ 40 W/mp, iar pentru un sistem de încălzire cu calorifere, aproximativ 120 W/mp. Aceste valori sunt însă influențate de nivelul de izolare, temperaturile regionale și calitatea sistemului de încălzire în pardoseală.

Pompele de căldură cu o putere de 6 kW sunt potrivite pentru majoritatea caselor de dimensiuni mici și chiar a apartamentelor , când spațiul exterior și interioar ar putea permite instalarea, iar în casă este încălzire în pardoseală. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare gradul de izolare al casei pentru a determina capacitatea optimă a pompei de căldură și dimensionarea să fie raportată la mediu și sistem de încălzire.

Modele de pompe de căldură Ariston pentru încălzire

Ariston oferă o gamă variată de modele de pompe de căldură aer-apa pentru încălzire, cum ar fi modelul Nimbus. Acestea sunt disponibile în variantele Plus, Compact și Pocket. Modelul Nimbus este compact și ușor de instalat, fiind potrivit pentru majoritatea locuințelor.

Există două tipuri principale de instalații: monobloc și split. Instalația monobloc constă într-o singură unitate, în timp ce instalația split este compusă dintr-o unitate interioară și una exterioară. Diferența constă în modalitatea de montaj, aplicabilitate și spațiul necesar. De exemplu, instalația monobloc poate fi instalată fără agent frigorific, în timp ce instalația split necesită tevi în interiorul casei pentru a preveni înghețarea.Pompe de căldură Ariston pentru apă caldă

Pompele de căldură Ariston sunt disponibile și pentru prepararea apei calde menajere. Acestea sunt utilizate strict în acest scop și sunt utile în proiecte rezidențiale, inclusiv pentru încălzirea apei din piscine. Printre modelele disponibile se numără Lydos și Nuos.

Eficiența unei pompe de căldură Ariston

Eficiența unei pompe de căldură Ariston este dată de coeficientul de performanță (COP -Coefficient of Performance). Acesta reprezintă raportul dintre energia termică produsă și energia electrică consumată. Coeficientul de performanță variază în funcție de temperatura mediului înconjurător și de temperatura agentului termic utilizat. Este important să se verifice COP-ul în funcție de temperatura din zona în care se instalează pompa de căldură.

Prețul unei pompe de căldură Ariston

Prețul unei pompe de căldură Ariston variază în funcție de model, performanță și putere. Similar altor sisteme de încălzire, răcire și apă caldă, prețul pompei de căldură este raportat la performanțele și caracteristicile echipamentului de încălzire. Este recomandat să se solicite informații suplimentare pentru a afla detalii despre prețurile specifice și ofertele disponibile.

Pompele de căldură Ariston reprezintă o soluție modernă, economică și ecologică pentru încălzirea, răcirea și prepararea apei calde menajere în locuințele din România. Acestea sunt proiectate pentru a fi eficiente și ușor de utilizat, contribuind la economisirea de energie și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

In imagine - boiler cu pompa de caldura Ariston Lydos, preluată din site-ul QuickShop.roCauta in site