Plictiseala - cat de periculoasa este pentru sanatatea ta?
7/7043
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Plictiseala este asociata cu depresia, consumul de droguri si alcool, dar si cu mancatul excesiv, conform spuselor lui John Eastwood, un psiholog de la Universitatea York, Toronto.

Diferenta dintre un om care are activitate si unul care se plictiseste este una foarte mare la nivelul sanatatii fizice, dar mai ales psihice. Cu cat faci mai putine lucruri de-a lungul unei zile, cu cat te plictisesti mai mult, cu atat esti mai supus riscului de a avea probleme grave de sanatate.

Cu cat stai mai mult si nu ai o activitate, cu atat vei fi mai tentat sa incerci anumite lucruri care sa te scoata din starea respectiva. In general, tinerii se simt provocati sa incerce lucruri noi, de obicei droguri sau alcool in diferite combinatii. Pe de cealalta parte, unele persoane aleg sa manance atunci cand se plictisesc, iar fara sa isi dea seamana consuma mai multe alimente decat organismul lor are nevoie. Din aceasta cauza, plictiseala este una dintre cauzele obezitatii.

De regula, aceste efecte secundare ale plictiselii apar atunci cand stai acasa si cand nu exista nicio posibilitate de a-ti umple timpul sau cand refuzi sa faci acest lucru din diverse motive.

Sfaturi anti plictiseala

Daca ai foarte mult timp liber la dispozitie, incearca sa ti-l umpli cu lucruri si activitati constructive. In primul rand este recomandat sa petreci cat mai mult timp in afara casei. Intalneste-te cu fosti colegi, cu prieteni pe care nu i-ai mai vazut de mult sau incearca sa cunosti oameni noi. Retelele de socializare iti pot fi de folos in acest sens.

De asemenea, o alta solutie este sa incerci sa inveti lucruri noi. Inscrie-te la un curs sau citeste carti de specialitate, care te invata sa faci practic anumite lucruri. Poti urmari tutoriale video, care te vor ajuta sa asociezi ideea pe care ti-ai dezvoltat-o in cap cu un lucru practic.

Voluntariatul este o alta optiune care te va ajuta sa scapi de plictiseala si cu ajutorul careia vei cunoaste oameni noi, interesanti, alaturi de care nu te vei plictisi. Cu cat vei cunoaste mai multi oameni, cu cat te vei implica in mai multe activitati si proiecte, cu atat vei fi mai protejat impotriva afectiunile provocate de plictiseala.