Plachie de crap

6/6984
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Ai nevoie de 1 kg crap, 4 cepe mari, o ceasca de ulei, sare, 3 linguri de otet, piper boabe, o lingura bulion , o lingurita boia dulce de ardei, o foaie de dafin. Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 linguri de otet si sare.

Pestele se lasa la marinat doar pana se pregateste sosul de ceapa: ceapa se curata, se taie pestisori si se caleste in ulei fierbinte, in care se adauga o cescuta de apa calda. Se fierbe acoperit 20 minute, la foc mic. Cand ceapa devine sticloasa, se pune bulionul desfacut cu putina apa rece, sarea, cateva boabe de piper si foaia de dafin.

Peste sosul pregatit se pun feliile de peste scoase din solutia marinata, se acopera cratita si se fierb la foc mic o ora. Se adauga apa din cand in cand si boiaua de ardei cand mancarea este aproape gata. Se misca cratita din cand in cand, nu se amesteca cu lingura si se mai fierbe 10 min. Se serveste rece sau cald.