Pizza, gustoasa si fara prea multe batai de cap

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,200 g faina, 80 g drojdie, 1 l lapte, ulei, 50 g sare.
Pentru umplutura: 100 g pasta de tomate, 500 g sunca presata, 250 g ciuperci conservate, 500 g cascaval, 200 g masline, 50 g zahar, cimbru, 800 ml suc de rosii, 50 g unt.
Mod de preparare
Faina se cerne, laptele se fierbe, sunca se taie felioare subtiri, ciupercile se taie in lamele, maslinele se curata de simburi si se taie lamele, cascavalul se da prin razatoare. Din faina, lapte, drojdie de bere, ulei si sare se prepara aluatul. Se lasa circa 30 minute, apoi se portioneaza in forma de sfera si se lasa sa creasca, pe o planseta de lemn. Fiecare portie se intinde in tavite speciale (sau pe tava de aragaz) unse cu ulei. Separat se pregateste sosul din pasta de tomate diluata cu putina apa, sucul de rosii si untul, se adauga zaharul, piperul, cimbrul si sarea.
Se fierbe compozitia si dupa racire se toarna peste aluatul pus in tavite sau in tava. Se asaza apoi sunca si ciupercile repartizindu-le uniform pe toata suprafata. Se decoreaza cu masline si jumatate din cantitatea de cascaval. Se introduce in cuptorul bine incins, pina cind preparatul este aproape gata (rumenit). Spre sfirsitul coacerii se adauga cascavalul ramas si se mai introduce la cuptor pentru gratinare. Dupa coacere se scot din tavite (tava) si se pun in farfuriile de servit.
Noutati




