Paste delicioase
6/6805
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Va place mancarea italiana Va ofer doua retete de paste usoare si delicioase pe care le puteti gati pentru o cina acasa, cu iubita.

Paste cu ciuperci

Ingrediente

200 g ciuperci
400 g paste fainoase
100 g branza telemea, rasa
5 linguri ulei
1 ardei gras
1 catel usturoi
sare, piper

Modul de preparare a retetei:

1.Se pun la fiert pastele in apa cu putina sare
2. Se spala ciupercile si ardeiul. Se incinge uleiul, se pune ardeiul tocat fideluta si catelul de usturoi, tocat foarte marunt. Se adauga ciupercile, pe masura ce le tocam. Se pune sare (nu prea multa, in special daca branza este sarata) si se lasa 5 - 10 min la foc mic, sa fiarba. Se adauga un praf de piper.
3. Se scurg pastele si se clatesc cu apa rece. Se pun peste ciuperci si se amesteca, adaugand si branza.
4. Pastele cu ciuperci se servesc calde, presarate cu parmezan si cu sos de rosii.

Paste cu sos ragu

Ingrediente

1 kg carne tocata
700 g rosii sau o conserva de aprox. 500 ml rosii in suc de rosii
3-5 linguri de ulei de masline
3 cepe
1 ardei gras
2 morcovi
1 capatana de usturoi
frunze de telina
250 ml vin rosu
piper
sare
ardei iute tocat sau boia iute

Modul de preparare a retetei:

Legumele se toaca marunt si se calesc in uleiul de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca cu o lingura de lemn, sfaramand cocoloasele care se formeaza. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba sosul la foc mic. Cand a scazut se adauga rosiile curatate de coaja sau rosiile din conserva si se lasa pe foc pana cand are o consistenta de sos de paste. Pastele se fierb separat si se amesteca cu sosul Ragu. Se presara peste paste parmezan ras si se servesc fierbinti.