Mentine-ti greutatea de sarbatori
6/6757
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Daca incerci sa slabesti de sarbatori ai o misiune imposibila, insa sa-ti pastrezi greutatea normala nu necesita prea mari sacrificii. Poti integra chiar si gustarile traditionale intr-o dieta sanatoasa. Secretul este moderatia si echilibrul.

1.Activitatea compenseaza excesul de calorii

Nu uita sa faci cele 30 de minute de exercitii pe zi. Pe langa faptul ca sportul ajuta la arderea caloriile, acesta eliberezi tensiunea si ofera un control mai bun asupra corpului tau, care iti va cere cu siguranta mai multa mancare la masa de Craciun.

2.Apa

Cateva inghitituri de apa in plus de-a lungul zilei, te vor tine hidratat. Apa ajuta foarte mult la transportul nutrientilor si la eliminarea toxinelor, plus ca ajuta la reglarea temperaturii corpului. Mai mult, apa nu are grasimi, calorii sau colesterol.

3.Alege cu grija ce mananci

Nu irosi caloriile pretioase de zi cu zi, prin consumul de chipsuri sau biscuiti. Fii selectiv si alege doar mancarurile pe care le iubesti, sau pe care le asociezi cu sezonul de iarna.

4.Alege cele mai mici portii

Incearca sa consumi cele mai mici farfurii de la o petrecere. Alege cea mai mica farfurie cu mancare dintre toate. Adauga legumele si alte gustari sanatoase primele pe platou si nu lasa prea mult spatiu pentru gustarile bogate in calorii, precum dulcurile sau branzeturile.

5.Indeparteaza-te de masa

Daca nu iti pui ce vrei in farfurie, nu vei avea idee cat de mult mananci. Cel mai rau lucru la o petrecere de sarbatori este sa stai langa bufet si sa mananci direct de pe platouri.

6.Consuma mai putin alcool

In timpul sarbatorilor, oamenii tind sa consume de doua ori mai mult alcool decat intr-o zi normala. Acesta iti slabeste rezistenta, mai ales cand vine vorba de mancare, iar caloriile din alcool se depun foarte repede. Consuma si cate un pahar de apa intre doua cocktail-uri.

7.¬Am platit pentru ea, asa ca o sa mananc tot¬

Renunta la conceptia ca ai platit si trebuie sa cureti farfuria sa nu iesi in pierdere. Daca este vorba de restaurante, portiile pot sa fie de doua sau de trei ori mai mari decat ai tu nevoie. Opreste-te sa mananci imediat ce simti ca te-ai saturat.