Timp de gatire 120 Minute
Complexitate Redusa
Ingrediente
4 cartofi mari
400 g carne tocata de porc
50 g slanina afumata
O ceapa
1 catel de usturoi
50 g ciuperci 100 g mazare verde
200 ml smantana
100 g cascaval trapist
Sare si piper macinat
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja cu grija sa nu crape. Slanina taiata in bucati mici se topeste, se calesc ceapa si ciupercile taiate cuburi. Se da gust cu sare, piper si usturoi ras. Se adauga carnea tocata, mazarea verde si se calesc pana se inmoaie, se presara cu patrunjel verde taiat marunt. Cartofii fierti se taie in doua pe lungime, se scoate miezul care se adauga la carne se amesteca si cu compozitia se umplu cartofii, se stropesc cu smantana si se presara cu cascaval ras. Se asaza in tava si, inainte de servire, se dau la cuptor pana ce cascavalul devine crocant.