Mancarea italiana

6/6810
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00
Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le stii despre bucataria italiana este ca probabil nu sti nimic. Daca termenul iti aduce in minte imagini de sos tomat rosu, paste cu felii de paine si usturoi pe deasupra, atunci nu gandesti deloc italian. Acest tip de mancare apartine bucatariei italian-americane.

Adevarul este ca bucataria italiana este simpla si adorabil de preparat folosind doar cele mai bune ingrediente. La fel precum mancarea frantuzeasca, bucataria italiana este foarte regionala.

In nord, mancarurile se prepara cu unt. Rissotto si polenta sunt la ordinea zilei aici. Bucataria din zona centrala a Italiei are la baza branzeturile, carnea si sosul de tomate, in timp ce in partea de sud mancarea este picanta si bogata, bazata pe multe citrice si fructe de mare, avand ceva influente din Africa de Nord.

Daca mergi in Italia in vacanta, fii pregatit pentru o experienta savuroasa, dar trebuie sa stii ca mancarea pe care o vei degusta nu va avea nimic in comun cu gustul mancarii de acasa. Sunt multe condimente adaugate, specifice doar italienilor.

Ne place bucataria italiana pentru ca este accesibila si usor de preparat. In jurul lumii, nicio alta bucatarie nu este la fel de populara. In orice caz, bucataria italiana nu e nevoie sa fie limitata doar la restaurante. Cu cele mai bune ingrediente este simplu de preparat acasa