Mancare dupa sarbatori

6/6826
label Diverse autorenew 24 Oct 2025, 11:59
Nu-i asa ca dupa mesele copioase din timpul sarbatorilor v-ati dori sa mancati ceva mai usor Pentru ca Pastele abia atrecut si pentru ca este primavara, sezonul cruditatilor, va propunem cateva salate sanatoase si revigorante.

Salata delicioasa

Ingrediente:

o salata verde
2 rosii
o ceapa verde
o legatura patrunjel
cateva masline
o conserva de ton
o lamaie
ulei de masline
crutoane
sare si piper

Mod de preparare:

Curatati si spalati toate legumele, apoi le taiati dupa cum doriti. Amestecam totul intr-un bol mare, adaugati si tonul, zeama de lamaie, condimentati cu sare si piper si serviti cu crutoane. Este o salata ideala, dupa mesele copioase de sarbatori

Salata de primavara
(preparare 20 minute, circa 460 kcal portia)

Ingrediente:

2 oua, 250 g amestec de salata, 1 andiva
1 legatura ridichii
1 legatura praz
1 legatura patrunjel, 1 legatura chivas
5 linguri dressing pentru salata
8 linguri suc de portocala
Sare, piper, zahar

Mod de preparare:

Taiati amestecul de salata si fierbeti ouale tale. Despartiti frunzele andivei si indepartati-le partea mai tare. Taiati ridichiile rondele si prazul inele. Spalati verdeata si tocati-o marunt. Amestecati dressingul cu sucul de portocale. Condimentati-l cu sare, piper si putin zahar. Asezati salata in farfurii si adaugati dressingul. Farte bine merge o bagheta crocanta

Salata de pui spaniola
(Preparare 20-30 minute, 200 cal portia)

1piept de pui
1 ardei gras rosu
1 rosie
1 ceapa tocata
2 oua fierte tari
3 linguri ulei de masline
1 catel mare de usturoi zdrobit
1/2 cana coniac
sos de vinegreta
preparat conform retetei Sos vinaigrette
patrunjel verde tocat
otet
sre si piper dupa gust

Mod de preparare

Se freaca pieptul de pui cu usturoi si se lasa sa stea 30 de minute, se curata apoi usturoiul cu o panza, se unge pieptul cu putin unt si se aseaza intr-o cratita;

Se pun la incins cele 3 linguri de ulei de masline, care se toarna apoi peste pieptul de pui;

Se pune cratita in cuptor, cand carnea incepe sa se rumeneasca se unge cu coniac si cu zeama din cratita. Operatia se repeta de cateva ori pana se fragezeste carnea;

Cand carnea este gata, se scoate cratita si se pune la racit;
Se amesteca vinegreta cu patrunjelul tocat cu ouale taiate cubulete si cu ceapa tocata. Cand s-a racit pieptul de pui, se taie cubulete si se aranjeaza pe un platou, impreuna cu rsia si ardeiul taiate feliute. Se toarna sosul pe deasupra si se serveste.