Daca e randul tau sa petreci o seara in bucatarie si nu sti cu ce sa o impresionezi, iti sugeram cateva idei.
Calamar cu condimente chinezesti
Ingrediente calamar cu condimente chinezesti:
500 g rondele calamar
faina
condimente chinezesti
ulei pentru prajit
Modul de preparare a retetei:
Rondelele de calamar se trec prin faina in care am amestecat condimente chinezesti. Se prajeste apoi calamarul in ulei incins, pana la culoare aurie. Se scoate calamarul din ulei, pe servetele de hartie, sa eliminam excesul de ulei. Se serveste cu diferite sosuri.
Mancarica chinezeasca
Ingrediente:
3 buc piept pui
3 gogosari rosii (ardei)
3 morcovi
3 ciuperci-mari
1 legatura ceapa verde
sau 3 cepe uscate
1 cana orez "bob cu bob"
150-200 ml ulei
2 linguri bulion
300 mil apa
piper
delicat
Preparare:
Se taie carnea si legumele "fideluta".
Se pune ulei intro cratita, se caleste morcovul, dar sa nu il lasam sa se inmoaie (sa faca crant), se scoate, avand grija ca uleiul sa ramana in cratita, la fel procedam si cu celelalte legume.
Carnea se condimenteaza si apoi se prepara precum legumele.
In uleiul ramas se pune bulion se lasa 1min apoi apa, delicat piper si se fierbe cateva min.
Sosul obtinut se va scoate intr-un bol.
Orezul se pune intr-o cratita cu apa, se fierbe la cuptor, iar cand s-a fiert se scoate intr-un bol
La sfarsit se amesteca orezul cu sosul.