Mamaliga pentru pescuit

5/5534
label Diverse autorenew 13 Aug 2015, 00:00

Cand mergi la pescuit, mai ales la pescuit de crap, mamaliga nu iti va lipsi niciodata. Asta pentru ca mamaliga este extrem de importanta si poate influenta foarte mult rezultatul unei partide de pescuit. Mamaliga, dupa cum stim cei pasionati de pescuit, trebuie sa fie neaparat suficient de tare incat sa nu cada din ac. Bineinteles ca nu este suficient sa ramana in ac. Trebuie sa fie si atragatoare pentru pesti.

Mamaliga foarte dura nu prezinta interes pentru pesti, iar cea moale cade din ac si atunci nu ai nicio sansa sa prinzi ceva, ci doar sa te enervezi ca pestele nu trage si totusi tu nu mai ai momeala in ac.

Iata o reteta de mamaliga cu care o sa aveti succes

Luam o masura de faina si doua masuri de malai. O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra.

Pentru a face mamaliga de ac, trebuie ca acest amestec sa il punem intr-un dres sau sa il invelim intr-o bucata de tifon, si sa il facem in vorba de bila. Apoi, aceasta bila o punem la presat, cu o greutate considerabila deasupra. Dupa ce mamaliga s-a mai latit o punem intr-un vas cu apa si o fierbem acolo pana mamaliga va pluti deasupra apei. Dupa ce vedem ca pluteste, o scoatem si o lasam sa se raceasca bine. Apoi o putem taia patratele cu un cutitas sau cu o bucata de nailon.

Fir intins!

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro