Lupta cu diabetul mancand struguri rosii
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Studiiile recente au concluzionat ca strugurii rosii controleaza nivelul de insulina si lupta cu diabetul.
Tipul 2 de diabet afecteaza circa 90%-95% dintre cei suferinzi de acaeasta fectiune. Tipul 2 de diabet in general apare la varste mai inaintate, in tip ce tipul 1 de diabet afecteaza si pe cei tineri.
Cercetarile sustin ca resveratrol, un compus existent in strugurii rosii, poate lupta impotriva tipului 2 de diabet. Rezultatele studiului au fost incurajatoare. Experimentul a fost facut mai intai pe cobai. Au injectat resveratrol in creierul cobailor care sufereau de diabet. Dupa 5 saptamani de observatii, soarecii cu nivel crescut al diabetului, au aratat un nivel al insulinei cu 50% mai sanatos decat inainte de a incepe tratamentul.
Totusi, acest experiment a fost facut doar pe cobai, iar cercetarile au demonstrat ca resveratrolul poate afecta creierul. Se crede cu tarie ca intelegand creierul, se paoet lupat mai eficient cu diabetul. Datorita efectelor pozitive ale resveratrolului si a efectelor asupra creierului, este nevoie de mai multe cercetari.
In orice caz, un lucru este cert: acela ca strugurii rosii sunt buni indiferent daca sunteti sau nu duferinzi de diabet. Strugurii au asupra organismului un efect de re-confortare, vitaminizare si mineralizare. Actiunea de vitaminizare se datoreaza continutului bogat in vitamine (A, B1, B2, B6, K, PP) care, datorita faptului ca strugurii se consuma in stare proaspata , se regasesc integral in bob.
Actiunea de mineralizare este datorata continutului boabelor si mustului in diferite substante minerale (potasiu, fosfor, caliu, fier, magneziu). Sarurile de calciu si fosfor participa la formarea scheletului, cele din magneziu la formarea muschilor iar cele de fier la formarea hemoglobinei in sange. Asadar, include in meniul zilnic cate un ciorchine de struguri, caci beneficiile unt multiple.
Noutati