Limba cu masline
6/6987
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Se iau 6-8 felii de limba, o ceapa de marime mijlocie, 50-100 ml untdelemn, o foaie de dafin, 25 g faina, 100 ml vin, 150 ml suc de rosii, 30 masline, 3-4 felii de lamaie fara coaja, 10 boabe de piper , o lingurita rasa de mustar,1/4 l supa in care a fiert limba.

Ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in untdelemn timp de un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cand se raceste se mai ingroasa; daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune numai cand s-a racit, daca mai este nevoie (maslinele sunt sarate). Se serveste rece ca fel intai.