Lasagne
6/6959
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Ingrediente: 1 pachet lasagne (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, 2 catei usturoi, taiati, 2 lingurite oregano, 4 lingurite busuioc uscat, 1 conserva suc de rosii, 1 conserva rosii in suc propriu, taiate, 1 virf de lingurita scortisoara, 500 grame brinza foarte moale sau smintina grasa, 2 oua, batute, 1/2 pahar brinza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete, taiate, 500 grame spanac, taiat, 2 dovlecei, taiati, 500 grame brinza mozzarella
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute. Se adauga rosiile. Se lasa o ora. La sfirsit se adauga scortisoara. Se da vasul deoparte. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari). Se strecoara bine. Se amesteca brinza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase.

Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii. Se fierbe pina ce legumele sint bine patrunse. Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, brinza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, brinza cu ou si parmezan deasupra. Se coace in cuptorul incalzit intre 45 minute - o ora. Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.