Inghetata de vanilie un anti-depresiv perfect
6/6909
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Consumul de inghetata da o senzatie rapida de fericire si de multumire bolnavilor. Concluzia apartine unor cercetatori dintr-un institut de psihiatrie din Marea Britanie. De aceea, ei recomanda consumul de inghetata in mai multe afectiuni. Dar nu orice inghetata poate fi consumata ca si medicament, ci numai inghetata de vanilie.

Din studiile facute de specialisti a reiesit ca vanilia contine o substanta in prezenta careia o anumita parte a creierului reactioneaza rapid si provoaca senzatii placute consumatorilor. Cand oamenii mananca inghetata de vanilie, ei fac o serie de asociatii cu lucruri placute, cum ar fi convietuirea cu cineva drag, petrecerea concediului de vara, lumina si caldura soarelui, distractia.

Acest rezultat stiintific ii bucura nu numai pe consumatorii de inghetata, dar si pe producatori, din motive evidente. Acestia din urma spera ca vor exista tot mai multi consumatori de inghetata de vanilie, care vor prefera sa cheltuiasca mai mult pe acest produs decat pe medicamentele antidepresive.

Atentie la kilograme
Soare torid, temperaturi de peste 30 de grade Celsius... Ce poate fi mai bun pentru a ne racori, decat savurarea unei inghetate Chiar daca este desertul cel mai iubit, mai ales vara, nutritionistii recomanda sa mancam inghetata cu masura. Acest aliment are un continut ridicat de proteine si grasimi, cu densitate calorica foarte mare.

100 de grame de inghetata contin 173 de kilocalorii, aproximativ 60% apa, 3-4 grame de proteine, 6-7 grame de lipide, dintre care 3-4 grame sunt grasimi saturate, periculoase pentru sanatate. O dovada ca inghetata ingrasa vine si din continutul ridicat de zahar - aproximativ 20-25 de grame la 100 de grame de produs.

Recomandata in starile depresive, inghetatea de vanilie (dar nu numai) este contraindicata persoanelor care sufera de diabet sau diverse boli cardiovasculare.
C.Dimofte, redactia Askmen.ro