Hidroizolatiile si termoizolatiile. De ce sa apelezi la profesionisti?
1/10925
calendar_month 05 Feb 2016, 00:00
Stim cu totii ca barbatilor li se cer destul de multe lucruri, iar unul dintre ele este sa fie intreprinzatori. Asadar, trebuie sa stim sa reparam lucrurile din casa sau din jurul ei, sa mai putem sa si construim cate ceva, plus multe alte interventii mai mici sau mai mari. In plus, fiecare traieste o satisfactie atunci cand astfel de lucruri ies bine. Nu este insa recomandat ca de fiecare data sa facem singuri toata treaba. Ce mai, uneori chiar este contraindicat sa nu chemam un specialist doar pentru ca ne consideram cei mai buni buni mesteri in viata.

Unul dintre aceste domenii este cel al izolatiilor pentru locuinte. Mai ales daca am ajutat odata la o astfel de lucrare pentru o casa, treaba in sine nu pare atat de grea si, in general, nici nu este. Datele problemei se schimba insa atunci cand vine vorba despre realizarea de termoizolatii si hidroizolatii pentru acoperisuri si terase. Pentru cei care locuiesc la bloc si, mai ales, pentru cei de la ultimul etaj, astfel de lucrari sunt necesare pentru confortul locuintei. Insa ele sunt si mai dificil de realizat si orice pas gresit poate aduce cu sine consecinte destul de neplacute. Asa ca, ajutorul profesionist ar putea sa fie o necesitate.

Ce sunt hidroizolatiile si de ce sunt ele atat de necesare oricarei cladiri?

Apa reprezinta un prieten pentru om si un dusman important pentru orice cladire. Dincolo de actiunea timpului care erodeaza caramizile, placile sau orice alt material din care sunt construite cladirile, apa acumulata din ploaie sau din zapada este cea care sporeste acest proces. Ea se infiltreaza cu cea mai mare usurinta si poate sa destabilizeze cladirile, sa determine prabusirea acoperisului si sa aiba in timp multe alte efecte negative nedorite.

Iar singura solutie pentru a preintampina astfel de probleme este folosirea unei hidroizolatii de calitate. Pentru cei care isi doresc un confort termic sporit, termoizolatia devine si ea importanta, dar, pana la urma, tot hidroizolatia este lucrarea vitala pentru siguranta cladirilor. Tocmai de aceea ea trebuie sa fie realizata de o echipa de profesionisti cu experienta si care sa detina toate utilajele necesare. Daca este facuta, in schimb, de un amator, acesta ar putea sa lase in urma sa crapaturi prin care apa ar trece la fel de usor precum inainte. Si, in acest fel, nu numai ca vei plati degeaba mana de lucru si vei cumpara materiale, dar va trebui sa reiei tot procesul de la capat cand vei observa ca tavanul este ud. Pentru cei care locuiesc in Bucuresti sau in apropiere, Conduraru Grup hidroizolatii ofera doar servicii de calitate, si nu doar pentru blocuri si cladiri de afaceri, ci si pentru multe alte tipuri de constructii civile.

Majoritatea cladirilor nou construite care au si o terasa sunt probabil deja hidroizolate. In cazul celor mai vechi, insa, exista posibilitatea ca ea sa fie deteriorata de trecerea timpului. In aceste conditii, ar putea sa fie nevoie de o interventie noua.

Hidroizolatii pentru terase circulabile si necirculabile

Fiecare tip de terasa aduce cu sine si un mod diferit de a realiza hidroizolatia, iar acesta este unul dintre motivele principale pentru care o astfel de lucrare trebuie sa fie realizata doar de catre personalul autorizat. In mare parte, terasele se impart in doua categorii, cele pe care se poate circula si cele pe care proprietarul interzice accesul oamenilor.

Daca terasele necirculabile pot sa fie hidroizolate doar cu cateva straturi de membrana bituminoasa (de tipuri diferite aᅡᅡ deoarece acestea au roluri diverse, de ventilatie, de bariera contra vaporilor. etc), plus stratul de termoizolatie, in cazul celor circulabile se mai adauga si un strat de pietris sau de sapa de protectie, acestea din urma fiind mai tari si rezistente, potrivite pentru a suporta circulatia oamenilor. Tocmai de aceea este si nevoie de ajutorul unei firme specializate, care cunoaste tehnica de amorsare a straturilor de bitum, ordinea in care acestea trebuie sa fie turnate, dar si ce materiale mai trebuie folosite pentru ca lucrarea sa fie cat mai rezistenta in timp si sa elimine complet riscul infiltratiilor.



O alta metoda folosita de cei care lucreaza in servicii hidroizolatii este cea prin care se combina straturile, pentru a garanta o rezistenta sporita. Unii aleg sa lase la suprafata straturile termoizolante, pentru ca ele se schimba mai usor si mai ieftin in caz de uzura, altii folosesc hidroizolatia la varf pentru ca, in acest fel, terasa este mai bine protejata impotriva apei. O alta tehnica, mai putin folosita, este aceea de folosire a mai multor straturi din fiecare, dar un astfel de procedeu implica si costuri mai mari.

Termoizolatia teraselor

Lucrarile de termoizolatie nu sunt chiar atat de grele si de complexe atunci cand sunt realizate separat. Insa, cand intervine in ecuatie si o hidroizolatie, asa cum se intampla in cazul teraselor, lucrurile se complica destul de mult. In primul rand, trebuie sa fie utilizate alte materiale fata de cele necesare in cazul lucrarilor pentru pereti. Apoi, asa cum am spus, o lucrare buna este obtinuta prin imbinarea mai multor straturi si cel care o face trebuie sa stie bine care este ordinea ideala de montaj. In plus, daca nu fac niste calculele perfect, fie pot fi cumparate mai multe materiale decat este necesar, fie prea putine. Vremea este un alt element important de care ar trebui sa se tina cont, pentru ca perioadele cu o umiditate ridicata ori cele in care este prea frig sau prea cald nu sunt unele recomandate pentru o astfel de lucrare.

Complexitatea lucrarilor de termo si hidroizolatie, precum si riscul ca ele sa nu iasa cum trebuie ar trebui sa reprezinte motive suficiente pentru ca nimeni sa nu se gandeasca sa le faca de unul singur sau impreuna cu vecinii pentru a scuti costuri. Acesta este unul dintre cazurile in care o mana profesionista ar fi de cel mai mare ajutor si, chiar daca este ceva mai scump asa, cu siguranta o astfel de investitie se va amortiza in timp.