Timp de gatire 60 Minute
Complexitate Medie
Ingrediente
8 gulii tinere
1 ceapa rosie mijlocie
150 g ciuperci
150 g sunca fiarta
1 ou
1 lingura de ulei
1,5 dl supa de carne din concentrat
Unt cat o nuca
Patrunjel
Cimbru
Piper, sare
Mod de preparare
Curatam guliile de coaja, apoi le fierbem in apa sarata putin, timp de 15 minute de cand apa da in clocot. Apoi se scot din apa si se scobesc in interior, peretii avand grosime de 1/2 - 1 cm, iar resturile se taie in cubulete. Ceapa curatata se taie marunt si se caleste pana devine sticloasa, apoi se adauga ciupercile maruntite, sarea si piperul si se prajesc pe jumatate. Lasam sa se raceasca si adaugam sunca taiata marunt, putin cimbru, ramasitele de la guliile scobite, apoi le prelucram foarte bine cu un ou. Cu aceasta compozitie se umple guliile scobite, se pun in tava, turnam dedesupt supa de carne, acoperim tava cu o folie si coacem in cuptorul preicalzit la foc mediu, aprox. 20 de minute. Apoi dam jos folia, ungem guliile deasupra cu unt topit si le prajim pana se inrosesc.