Ghid complet de ingrijire a incaltamintei din piele
calendar_month 22 Nov 2021, 00:00
Vei merge din nou la birou? Vei participa la evenimente formale? Te duci la mult așteptatul date? Indiferent de ocazie - nu putem nega că pantofii noștri de piele nu au mai fost atinși de ceva vreme, ținând cont de pandemie și de Covid-19. Acum că lucrurile încep să revină cât de cât la normalitate, e un moment bun să-i scoți afară din dulap și să îi îngrijești puțin. Celebrul designer Christian Louboutin a spus odată în glumă: “Femeile își tratează pantofii ca pe niște iubiți.” Ținând cont de cuvintele sale, iată un ghid rapid care să te ajute să dai o față nouă încălțămintei office, sau pantofilor din piele - cu accent pe păstrarea formei și protejarea pielii împotriva crăpăturilor. Acum că îți permiți luxul timpului, s-ar putea să vrei să faci curățenie majoră în dressing-ul cu încălțăminte. Scoate-ți toți pantofii, lasă dulapul să se aerisească, șterge-i bine de praf și curată cutiile/containerele de pantofi, cât și saculeții în care sunt depozitați uni dintre ei. Pentru a absorbi orice exces de umiditate sau miros, poți presară puțin bicarbonat de sodiu în spatele rafturilor.
Vei merge din nou la birou? Vei participa la evenimente formale? Te duci la mult așteptatul date?
Indiferent de ocazie - nu putem nega că pantofii noștri de piele nu au mai fost atinși de ceva vreme, ținând cont de pandemie și de Covid-19. Acum că lucrurile încep să revină cât de cât la normalitate, e un moment bun să-i scoți afară din dulap și să îi îngrijești puțin.
Celebrul designer Christian Louboutin a spus odată în glumă: “Femeile își tratează pantofii ca pe niște iubiți.” Ținând cont de cuvintele sale, iată un ghid rapid care să te ajute să dai o față nouă încălțămintei office, sau pantofilor din piele - cu accent pe păstrarea formei și protejarea pielii împotriva crăpăturilor.
Acum că îți permiți luxul timpului, s-ar putea să vrei să faci curățenie majoră în dressing-ul cu încălțăminte. Scoate-ți toți pantofii, lasă dulapul să se aerisească, șterge-i bine de praf și curată cutiile/containerele de pantofi, cât și saculeții în care sunt depozitați uni dintre ei. Pentru a absorbi orice exces de umiditate sau miros, poți presară puțin bicarbonat de sodiu în spatele rafturilor.
Suportul de pantofi
Cele mai multe din femei subestimează puterea unui suport de pantofi, fie el metalic sau din lemn. Mulți colecționari de pantofi au mărturisit că nu dețin un astfel de obiect. Nu numai că suportul pentru încălțăminte îți va menține forma pantofilor, însă dacă alegi un astfel de obiect din lemn, acesta va absorbi umiditatea și mirosul și va menține toate perechile într-o stare excelența.
Specialiștii în materie de încălțăminte ne spun că suporturile din lemn de cedru sunt cele mai eficiente. Desigur, necesită mai mult efort în ceea ce privește depozitarea și întreținerea, dar cu siguranță merită tot efortul atâta timp cât îți dorești să păstrezi pantofii de calitate cât mai mult timp.
Șterge-i de praf din când în când
Curăță-ți pantofi cu o cârpă moale și o perie pentru a îndepărta excesul de praf și murdăria, de pe toată suprafața. Apoi, folosește o cârpă umedă pentru a elimina orice pată. Poți folosi degetele pentru a apasă pe cute și pentru a netezi pielea - dacă este necesar.
Încearcă să faci acest lucru o dată la două săptămâni pentru a te asigura că nu vor apărea fisuri în piele.
Lustruiește încălțămintea din piele ori de câte ori ai ocazia
Pantofii din piele pot fi comparați chiar cu pielea feței tale - care necesită hidratare regulată. În acest senz, îți recomandăm să folosești un lac de bună calitate pe pantofii tăi din piele, la fiecare două săptămâni pentru a menține suplețea pielii și pentru a preveni crăparea acesteia.
Aplică lacul folosind o perie moale de pantofi sau chiar și un tricou vechi. Lacurile sunt ușor accesibile pe piața de încălțăminte.
Lustruirea cu ceară
E nevoie să faci acest lucru pentru a menține aspectul curat al pielii. Aplică un balsam sau un lac de pantofi și lasă-l să se absoarbă timp de o oră înainte de a adăuga ceară.
Lasă pielea să respire
La fel ca propria ta piele, priveste pantofii tai din piele ca pe niste fiinte vii, care au nevoie sa respire. Astfel, evita sa ii depozitezi in orice recipient etans. Pastreaza-i intr-un loc racoros, uscat, ferit de lumina directa a soarelui. Cel mai bine ar fi sa ii depozitezi in saci de pantofi de panza.
Daca vrei sa achizitionezi o pereche de pantofi de calitate, poti comanda incaltaminte din piele aici.