Morcovi cu zahar
Desi pentru noi asocierea zaharului cu unele legume poate parea o ciudatenie, atunci vei fi surprins sa afli ca aceasta este principala metoda de pregatire a morcovilor in Franta.
Preparatul se numeste `morcovi vichy` si contine dupa cum ii spune si numele morcovi, sare, piper, zahar si apa minerala Vichy.
Cafea si sare

Aceasta asociere nu ni se pare chiar nemaipomenita. Si noi folosim sare in preparerea a diverse mancaruri fie ele si dulci pentru un plus de savoare.
Asa ca nu ramane decat sa adaugi putina sare in cafeaua ta pentru a te putea bucura de un espresso de zile mari.
Zahar si rosii

Atunci cand mai mananci rosii incearca sa le pui zahar deasupra si nu sare. Rosiile sunt deja acide, iar clorura de sodiu nu face decat sa accentueze acest lucru.
Zaharul nu face decat sa sublinieze gustul rosiilor, niste fructe si ele pana la urma.
Cartofi si mieji de nuca
Daca vrei sa gusti un preparat cu cartofi cu adevarat deosebit, atunci incearca sa-i prepari cu putina nuca. Specialistii in gastronomie spun ca acestia sunt cu adevarat deliciosi.
Chili si ciocolata
O astfel de combinatie este usor de gasit in comert. Mergi la orice cofetarie cu staif, de exemplu, si comanda o ciocolata calda cu chili sau paprika.
Este dulce si intepatoare, iute si incantatoare. Este testata si chiar merita incercata.
Capsune si piper
Capsunele proaspete sunt servite de obicei cu zahar, dar daca adaugi pe langa acesta si putin piper atunci cu siguranta te vei bucura de un gust nou si o aroma accentuata de condiment.
Andrei Georgescu, AskMen.ro











