Cu totii stim ca fructele si legumele sunt benefice starii de bine a sanatatii, mai ales cele proaspete, cand este sezonul lor. Isi pastreaza
proprietatile benefice asupra intregului organism, chiar daca sunt uscate.
Strugurii
Strugurii sunt cele mai dulci daruri ale naturii. Contin 70%
fructoza pura, nu au grasimi, nu au colesterol, au un continut scazut de sodiu
si sunt o sursa excelenta de fibre, antioxidanti, vitamine, minerale, fier,
potasiu si calciu.
Strugurii ajuta la structura osoasa, gingii sanatoase si
dinti sanatosi. Acidul onelonic protejeaza gingiile si cavitatile. Strugurii
ajuta pentru o mai buna acuitate vizuala, la fel ca morcovii.
Caisele
Contin foarte multe fibre si beta-caroten, dar si foarte
multa vitamina A, C, magneziu, fier, calciu, fosfor si potasiu.
Conform unui studiu, caisele si in general alimentele bogate
in caroten scad riscul cancerului. Cinci caise coapte va ofera 36% din
necesarul zilnic de vitaminaA.
Prunele
Sunt o buna sursa de fibre, vitamina a, potasiu si cupru.
Ajuta la pierderea in greutate si regleaza nivelul de zahar din sange. Contin
si beta-caroten, adjuvant in contracararea radicalilor liberi si prevenirea
unor boli precum: cancerul de colon, osteoartroza, artritele reumatice.
Curmale
Desi in stare uscata au mai multe calorii decat in stare
proaspata, curmalele au un continut bogat de fier, fibre, potasiu, vitamina A,
B, calciu, fosfor si cupru. Ajuta in constipatii, anemii si previne cancerul
abdominal.